Na hlavný obsah

UEFA nominovala na EURO tých najlepších. V Nemecku nebude chýbať slovenský rozhodcovský tím na čele s Kružliakom

Všetci arbitri absolvovali v máji kurz, ktorý bol súčasťou prípravy na ME.

UEFA nominovala na EURO tých najlepších. V Nemecku nebude chýbať slovenský rozhodcovský tím na čele s Kružliakom
Na snímke rozhodca Ivan Kružliak počas ligového zápasu v roku 2017. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Na nadchádzajúcich majstrovstvách Európy vo futbale v Nemecku sa predstaví aj slovenský rozhodcovský tím. Dôveru od Európskej futbalovej únie (UEFA) dostal ako hlavný rozhodca Ivan Kružliak a asistenti Branislav Hancko s Jánom Pozorom.

UEFA zverejnila menoslov 19 rozhodcovských tímov, v každom zápase na šampionáte bude mať hlavný rozhodca na čiare ako už tradične dvoch krajanov. Na základe dohody medzi UEFA a Juhoamerickou futbalovou federáciou (CONMEBOL) sa do nominácie dostala aj trojica Argentínčanov na čele s hlavným Facundom Tellom.

„EURO 2024 je vrcholom európskeho reprezentačného futbalu, na ktorom súťažia najlepšie tímy, a preto sme vybrali najlepších rozhodcov, ktorí budú tieto zápasy viesť. Všetci vybraní rozhodcovia podávajú stabilné výkony na najvyššej úrovni v najvyšších súťažiach UEFA a tiež vo svojich domácich súťažiach. Na túto pozíciu sa mimoriadne dobre pripravili a plne im dôverujeme, že na záverečnom turnaji ukážu svoje kvality,“ uviedol pre uefa.com šéf komisie rozhodcov UEFA Roberto Rosetti.

Všetci arbitri absolvovali v máji kurz, ktorý bol súčasťou prípravy na ME. Počas záverečného turnaja budú mať rozhodcovia svoj základný tábor vo Frankfurte. Základňa videorozhodcov bude sídliť v Lipsku, kde budú počas duelov pôsobiť z Medzinárodného vysielacieho centra.

Kružliak sa k nominácii na ME vyjadriť nemohol. UEFA totiž požiadala všetkých zúčastnených arbitrov, aby sa o nadchádzajúcom kontinentálnom šampionáte verejne nevyjadrovali.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport