Na hlavný obsah

V Čadci začali búrať zdevastovaný bytový dom. Majiteľ presvedčil aj posledných nájomníkov, aby si našli bývanie inde

Dom v centre mesta mal 32 bytov.

V Čadci začali búrať zdevastovaný bytový dom. Majiteľ presvedčil aj posledných nájomníkov, aby si našli bývanie inde
V Čadci začali búrať zdevastovaný bytový dom. Foto: RTVS

V Čadci začali búrať zdevastovaný bytový dom na Moyzesovej ulici. Majiteľ presvedčil aj posledných nájomníkov, aby si našli bývanie inde. Dom v centre mesta mal 32 bytov. Keď ho mesto pred tromi rokmi predalo, žilo v ňom ešte 13 rodín.

Obyvatelia Čadce sa zhodujú, že stavba špatila centrum mesta a jej búranie uvítali. Bytový dom mesto predalo pred tromi rokmi, pod podmienkou, že nový vlastník nájomníkom zabezpečí náhradné bývanie. Posledná rodina sa odsťahovala pred dvomi týždňami.

Búraniu bytového domu v Čadci sa v Správach RTVS venoval redaktor Martin Do:

„Riešili sme v tomto čase búracie práce, povolenie na to, aby sa tento objekt dal dole, aby bola počas prác zabezpečená plynulosť a bezpečnosť dopravy, lebo je to v centre mesta,“ priblížil vedúci oddelenia výstavby Mestského úradu v Čadci František Ščury.

„Z našej strany sme sa vždy riadili princípom s nikým nevybabrať. Myslím si, že k dnešnému dňu sme všetko vyriešili,“ povedal právny zástupca vlastníka Matúš Návrat.

Zatiaľ nie je známe, aké plány má s pozemkom vlastník. Po tom ako dokončia búracie práce a vyrovnajú povrch, tam plánujú zriadiť dočasné parkovisko.

„Investičný zámer by mal investor predložiť v krátkom čase. Veríme, že to bude pekná, architektonicky zvládnutá budova. A zapadne do komplexu celého priestoru, najmä Matičného námestia,“ vyhlásil Ščury.

Vlastník bude musieť rešpektovať územný plán mesta, ktorý v danej lokalite počíta s výstavbou polyfunkčného objektu, na prízemí s drobnými prevádzkami a bytmi na vyšších poschodiach.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny