Na hlavný obsah

V Prešove zostali bez vody pre prasknuté potrubie tisíce bytov. Voda zaliala tamojšie cesty

Ulice zalialo už pred pol jedenástou v noci.

Obyvatelia Sídliska III v Prešove ostali v utorok (11. 6.) ráno bez dodávok vody. Môže za to havária na potrubí na Mukačevskej ulici. Prasknutie potrubia spôsobilo v noci masívne vyliatie vody, ktorá zaplavila časť miestnych komunikácií.

Ako informoval operačný dôstojník Hasičského a záchranného zboru v Prešove, zaplavenie ulíc nahlásili pred pol jedenástou v noci. Pracovníkom vodární asistovali traja hasiči s cisternou, ktorí čistili cestu.

Prasknuté potrubia patria Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti, a.s. (VVS). Ako agentúru SITA informovala Linda Šnajdárová z agentúry Penelopa, ktorá VVS mediálne zastupuje, porucha vznikla na hlavnom potrubí.

„Ráno okolo 6:30 sme pristúpili k regulácii pitnej vody, aby sme zabezpečili jej dodávku do čo najväčšej oblasti. V teréne máme dve cisternové vozidlá, ktoré zabezpečujú rozvoz pitnej vody do oblastí, ktoré si ju vyžadujú,“ uviedla Šnajdárová s tým, že na odstránení poruchy intenzívne pracujú.

Podľa Adriany Birošovej zo spoločnosti Spravbytkomfort, ktorá je správcom poruchou dotknutých bytových domov, z dôvodu havárie na potrubí bola dodávka studenej a teplej vody prerušená pre bytové domy od ulice Mukačevskej po ulicu Bajkalská.

„Odstávka sa dotkla šiestich odovzdávacích staníc, celkovo odhadom 4 785 bytov. Pôvodne bolo odstránenie havárie zo strany vodární avizované do 15:00. Podľa aktuálnych informácií z dispečingu sa už voda do odovzdávacích staníc začala dostávať. Ak bude dostatočný tlak a množstvo vody, tak ju začneme nahrievať a obnovíme dodávky teplej vody do bytových domov,“ skonštatovala Birošová.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny