Na hlavný obsah

VIDEO: Sagan dal na domácich pretekoch Okolo Slovenska definitívnu bodku za profesionálnou kariérou cestného cyklistu

Pôvodne chcel Sagan ukončiť kariéru už vlani.

VIDEO: Sagan dal na domácich pretekoch Okolo Slovenska definitívnu bodku za profesionálnou kariérou cestného cyklistu
Na snímke Peter Sagan, ktorý sa na Okolo Slovenska rozlúčil s profesionálnou kariérou cestného cyklistu. Foto: TASR - Veronika Mihaliková

Slovenský cyklista Peter Sagan sa v nedeľu (30. 6.) na 68. ročníku domácich pretekov Okolo Slovenska definitívne rozlúčil so svojou profesionálnou kariérou cestného cyklistu. Urobil tak po štvrtej etape, ktorá mala koniec na Štrbskom plese.

„Cítim sa v pohode. Nebolo to najlepšie, keďže už nie som v takej kondícii ako som býval. Boli to moje posledné preteky v cestnej cyklistike, takže som rád, že sa mi to podarilo dojazdiť,“ uviedol na pódiu Sagan

Dať bodku za kariérou na ceste pritom chcel už vlani a svoju pozornosť plánoval preorientovať na horskú cyklistiku. Napokon sa však rozhodol prijať ponuku nového slovenského tímu Pierre Baguette Cycling a odovzdávať svoje bohaté skúsenosti mladým pretekárom.

„Bol som rozhodnutý, že cestnú cyklistiku tento rok nejdem jazdiť vo World Tour. Chcel som ísť len prípravu a nejaké preteky, ale tým pádom, že som mal na začiatku problémy so srdcom, tak som to išiel iba tak zo srandy. S cyklistikou určite nekončím, ale s pretekárskou kariérou na ceste určite áno. Svoje som si už odjazdil, čo mi stačí. Je to drina,“ neostal svojej povesti nič dlžný Sagan.

Sedemnásobný víťaz bodovacej súťaže na Tour de France nezabudol venovať pár slov aj svojim priaznivcom. „V prvom rade musím všetkým fanúšikom poďakovať, že ma počas celej kariéry podporovali a chodili aj na preteky. Veľmi si to vážim, vždy som sa na vás mohol počas ťažkých chvíľ spoľahnúť,“ uzavrel trojnásobný majster sveta.

Pozrite si definitívnu rozlúčku Petra Sagana s cestnou cyklistikou na Okolo Slovenska:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport