Na hlavný obsah

VIDEO: Silné lejaky pustošia juh Nemecka, pretrhli sa už dve hrádze

V záplavovej vlne sa prevrhol hasičský záchranný čln a jeden zo štyroch hasičov sa utopil.

VIDEO: Silné lejaky pustošia juh Nemecka, pretrhli sa už dve hrádze
Časti mesta sú zaplavené vodou v nemeckom Reichertshofene v nedeľu 2. júna 2024. Foto: TASR/AP

V niektorých regiónoch v južnom Nemecku napršal za 24 hodín celomesačný priemer zrážok. V nedeľu (2. 6.) to potvrdila Nemecká meteorologická služba (DWD) informuje agentúra DPA.

V meste Kißlegg v spolkovej krajine Bádensko-Württembersko zaznamenali za piatok 130 milimetrov zrážok, v tomto ročnom období tam naprší 118 mm za celý mesiac.

V Bad Wörishofene v susednom Bavorsku spadlo za 24 hodín 129 mm v porovnaní s mesačným priemerom 101 mm, informovala DWD. Podobné hodnoty boli zaznamenané v celom regióne.

V dôsledku silných dažďov sa pretrhli na území bavorskej obce Pfaffenhofen an der Ilm dve priehrady na rieke Paar, čo je prítok Dunaja, informoval hovorca okresnej správy. V záplavovej vlne sa prevrhol hasičský záchranný čln a jeden zo štyroch hasičov sa utopil.

V noci na nedeľu sa po zosuve pôdy vykoľajil diaľkový vlak v meste Schwäbisch Gmünd východne od Stuttgartu. Nehoda si nevyžiadala obete. Železničná spoločnosť Deutsche Bahn upozorňuje na rozsiahle rušenie a meškanie spojov.

Zákazníkom odporúča, aby odložili cestu na neskôr, pričom ich lístky ostanú v platnosti. Železničná doprava bola prerušená na trasách z Mníchova do Berlína, Stuttgartu a švajčiarskeho Zürichu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet