Na hlavný obsah

VIDEO: V dôsledku silného dažďa sa zrútila časť strechy letiska v indickom Naí Dillí. Incident si vyžiadal jednu obeť

Naí Dillí v posledných dňoch bičujú silné dažde.

VIDEO: V dôsledku silného dažďa sa zrútila časť strechy letiska v indickom Naí Dillí. Incident si vyžiadal jednu obeť
Poškodené autá po zrútení strechy na letisku v Naí Dillí. Foto: TASR/AP

Na budove nedávne zrekonštruovaného terminálu hlavného medzinárodného letiska v indickom Naí Dillí sa v piatok (28. 6.) ráno zrútila časť strechy. Incident si vyžiadal život jedného človeka a ôsmich zranených, uviedli záchranári. Informuje o tom správa agentúry AFP.

„V dôsledku silného dažďa od skorého rána sa zrútila časť prístrešku. Záchranári poskytujú všetku potrebnú pomoc a medicínsku pomoc postihnutým osobám,“ uviedli letiskové úrady. Strecha letiska sa podľa nich zrútila okolo 5.00 h ráno miestneho času.

Na záberoch z letiska Indiry Gándhiovej vidieť poškodené autá privalené veľkými oceľovými nosníkmi pred budovou terminálu. Zrútila sa totiž aj časť strechy, ktorá zakrýva vonkajší priestor.

Terminál 1 je vyhradený pre vnútroštátne lety pričom letisko oznámilo, že všetko naplánované lety z tohto terminálu sú v súčasnosti zrušené. Letecká prevádza na ostatných termináloch však prerušená nebola.

Rekonštrukcia Terminálu 1 bola jedným z niekoľkých infraštruktúrnych projektov, ktorých dokončenie v marci krátko pred voľbami slávnostne odprezentoval indický premiér Naréndra Módí, všíma si AFP.

Naí Dillí v posledných dňoch bičujú silné dažde počas každoročného monzúnového obdobia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet