Na hlavný obsah

VIDEO: V obľúbenom španielskom letovisku zavreli ďalšiu pláž. Dôvodom sú žraloky

Niekoľko pláži museli uzatvoriť.

V Španielsku museli uzavrieť ďalšie pláže populárne medzi dovolenkármi. Pri pobreží kanárskeho ostrova Gran Canaria spozorovali niekoľko žralokov, jeden z nich mal vraj až tri metre, píše dailymail.co.uk.

Plavčíci v momente nariadili kúpajúcim sa, aby vyšli z vody na pláži Melenara na východnom pobreží ostrova, keď policajný dron krátko po jej otvorení v nedeľu (17. 6.) ráno zbadal pri pláži žraloka kladivohlavého. Zákaz kúpania sa v nedeľu popoludní rozšírili aj na susednú pláž Salinetas.

Asi o dve hodiny neskôr plavčíci vyvesili červenú vlajku na treťom mieste – na pláži San Augustin na juhu ostrova – po tom, čo turista odfotografoval plutvu žraloka trčiacu z vody.

Bezprostredne nebolo jasné, či ide o toho istého predátora, ktorý v sobotu (15. 6.) okolo 17.00 h terorizoval kúpajúcich sa na pláži Melenara a pre ktorého uzavreli prvú pláž.

Väčšina kladivohlavých žralokov sa považuje za neškodných pre ľudí. Zaznamenali len málo útokov, ktoré spôsobili, no sú to agresívni lovci a ich veľkosť a dravosť ich robia potenciálne nebezpečnými.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet