Na hlavný obsah

Vo Viedni pristálo lietadlo s poškodeným trupom a oknami. Krátko pred pristátím prešlo cez krupobitie

Cestujúci zažili silné otrasy.

S ťažkým poškodením vyviazlo v nedeľu (9. 6.) lietadlo spoločnosti Austrian Airlines z preletu krupobitím. Stroju so 173 cestujúcimi a šiestimi členmi posádky sa však po vyslaní núdzového signálu podarilo bezpečne pristáť, uviedli aerolinky. O prípade informuje agentúra DPA.

Lietadlo smerovalo z Mallorky do Viedne, keď sa dostalo do búrky, ktorá podľa aerolínií nebola na radare dopredu viditeľná. Krupobitie airbus A320 prakticky pripravilo o nos a tiež vážne poškodilo okná pilotnej kabíny, ako je viditeľné z fotografií zverejnených na sociálnej sieti X. Ďalšie škody utrpel plášť lietadla.

„Myslím, že sme boli asi 20 minút pred pristátím, keď sme sa dostali do oblaku krupobitia a búrky a začali turbulencie,“ oznámila americkej televízii ABC jedna z cestujúcich Emmeley Oakleyová. „Jasne sme cítili, ako krúpy dopadajú na lietadlo, bolo to celkom hlasné,“ dodala.

Kvôli otrasom podľa nej po kabíne airbusu lietali mobilné telefóny a hrnčeky. Niektorí ľudia začali od strachu kričať, ale posádke sa ich podarilo upokojiť, uviedla tiež Oakleyová, podľa ktorej to inak z 90 percent bol celkom nezáživný let.

Pri pristátí na viedenskom letisku čakali na lietadlo záchranné zložky. Nikto z cestujúcich neutrpel zranenia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet