Na hlavný obsah

Vo Vranove nad Topľou zasiahla povodeň desiatky domov: Toto sme nezažili za 15 rokov, zhodnotil jeden z obyvateľov

Naďalej zostáva v platnosti tretí stupeň povodňovej aktivity.

Vo Vranove nad Topľou zasiahla povodeň desiatky domov: Toto sme nezažili za 15 rokov, zhodnotil jeden z obyvateľov
Obyvatelia zasiahnutých oblastí odstraňujú škody po povodniach, Foto: RTVS

V meste Vranov nad Topľou odstraňujú následky povodne. V utorok (4. 6.) vo večerných hodinách sa obyvateľom postihnutých oblastí podarilo odčerpať prívalovú vodu z pivníc rodinných domov a záhrad. V stredu (5. 6.) upratujú svoje obydlia.

Intenzívne zrážky v utorok vytopili takmer 30 rodinných domov v mestskej časti Čemerné. „Rátame straty. To, čo sa tu udialo v utorok, sme nezažili za posledných 15 rokov,“ povedal obyvateľ mestskej časti Čemerné.

Radnica zapojila do upratovania aj zamestnancov technických služieb. „Najväčšie škody spôsobila voda tým, že išla do rodinných domov do garáži, skladov, pivníc a tam narobila veľké škody. Doniesla so sebou bahno, niekde sa pomiešali splašky s povrchovou kanalizáciou. Toto sme museli odstraňovať. Preto sme zabezpečili kontajnery, kde občania môžu dávať zničené veci,“ priblížil primátor mesta Vranov nad Topľou Ján Ragan.

Situáciu vo vranovskej mestskej časti Čemerné v Správach RTVS z regiónov monitorovala redaktorka Lucia Benetínová:

V pohotovosti sú aj pracovníci Slovenského vodohospodárskeho podniku (SVP). „V prípade potreby sú pripravení zasiahnuť. Vzhľadom na zvýšené hladiny vodných tokov nie je v súčasnosti možné určiť rozsah povodňových zabezpečovacích prác ani výšku škôd,“ priblížil hovorca SVP Marián Bocák.

V meste Vranov nad Topľou ďalej zostáva v platnosti tretí stupeň povodňovej aktivity.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny