Na hlavný obsah

FOTO: Zatopenú nemocnicu v Nových Zámkoch uzavreli. Niektoré oddelenia ostali bez elektriny

Platí zákaz návštev.

FOTO: Zatopenú nemocnicu v Nových Zámkoch uzavreli. Niektoré oddelenia ostali bez elektriny
Nemocnicu v Nitre zatopilo. Foto: FB/MZV SR

Fakultnú nemocnicu s poliklinikou Nové Zámky z dôvodu mimoriadnej situácie uzavreli. Mimoriadne opatrenia si vyžiadalo zatopenie nemocnice prívalovým dažďom, ktorý zasiahol mesto v stredu (26. 6.) podvečer, informovalo vedenie nemocnice.

Nemocnica vrátane ambulancií je zatvorená, platí zákaz návštev. Ruší sa operatíva. Pacientov, ktorých môžu bezpečne prepustiť, pošlú do domácej liečby, potvrdila nemocnica. Opatrenia platia až do odvolania.

Zatopilo vyšetrovne, chodby aj sklady. Nefunkčné výťahy odstavili od elektriny. Od noci odčerpávajú vodu z výťahových šácht. V prevádzke sú momentálne len dva evakuačné výťahy. Suterén je pod vodou. Zatopené sú sklady so zdravotníckym materiálom, liekmi a potravinami.

Niektoré oddelenia zostali bez elektriny kvôli zatopeným rozvodným skriniam. V obmedzenom režime fungujú na náhradný zdroj. Nemocnica je momentálne schopná zabezpečiť pre pacientov len suchú stravu, nakoľko zatopilo aj kuchyňu.

„Všetky plánované operácie sme zrušili. Operačné stredisko dostalo informáciu, že všetky akúte stavy sú odkláňané do iných okolitých nemocníc,“ priblížil riaditeľ nemocnice Mikuláš Blaško.

Zatopenej nemocnici v Nových Zámkoch sme sa venovali aj v relácii RTVS Aktuálne :24:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko