Na hlavný obsah

Známy trh so zvieratami v Bangkoku v plameňoch: V klietkach zhoreli vtáky, hady aj psy

Podľa úradov spôsobil požiar elektrický skrat.

Známy trh so zvieratami v Bangkoku v plameňoch: V klietkach zhoreli vtáky, hady aj psy
Hasič vynáša zranené zvieratá v klietke po požiari v Bangkoku. Foto: Chanakarn Laosarakham/AFP/Profimedia

Obľúbený trh Čatučak v thajskom hlavnom meste Bangkok zachvátil v noci na utorok (11. 6.) mohutný požiar, pri ktorom zahynulo približne tisíc zvierat. Informovala o tom spravodajská stanica BBC.

V časti trhoviska vyhradenej na predaj domácich a iných zvierat zhoreli okrem iného vtáky, psy a mačky, ako aj hady, gekóny a potkany v klietkach. Podľa úradov spôsobil požiar elektrický skrat. Zatiaľ nehlásili žiadne ľudské obete a zdá sa, že sa nikto nezranil.

Čatučak je jedným z najväčších trhovísk v juhovýchodnej Ázii, ktoré ponúka všetko od jedla a nápojov cez oblečenie a knihy až po nábytok, rastliny a zvieratá. Funguje predovšetkým ako víkendové trhovisko, ktoré v sobotu a nedeľu údajne navštívi takmer 200-tisíc turistov.

Podľa BBC sa štyri z 27 častí trhu venujú predaju zvierat. Fungujú aj počas pracovných dní a patria k jeho najkontroverznejším častiam. Kritike čelí najmä pre zlé podmienky, v ktorých sa zvieratá chovajú, čo údajne viedlo k vysokému počtu úmrtí zvierat.

Organizácie na ochranu prírody tiež obviňujú niektorých predajcov, že sú zapojení do obchodu so vzácnymi a ohrozenými druhmi.

Požiar vypukol okolo 4:10 miestneho času (23:10 SELČ) a uhasili ho za 30 minút. Plamene zničili väčšinu zo 118 obchodov v postihnutej časti trhoviska.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet