Na hlavný obsah

Zosuv pôdy po silnej búrke a lejakoch si vo Švajčiarsku vyžiadal dve obete

Tretí dovolenkár je nezvestný.

Zosuv pôdy po silnej búrke a lejakoch si vo Švajčiarsku vyžiadal dve obete
Rozvodnená rieka Rhôna vo Švajčiarsku. Foto: TASR/AP

Dvaja ľudia zomreli a tretí je nezvestný po zosuve pôdy v juhovýchodnom Švajčiarsku, uviedla v nedeľu (30. 6.) miestna polícia. Informujú o tom agentúry AFP a AP.

Nad Švajčiarskom bolo počas víkendu viacero búrok so silnými prívalovými lejakmi. Na západe územia evakuovali stovky ľudí z okolia rozvodnenej rieky Rhôna a jej prítokov.

„Telá dvoch ľudí našli záchranári po zosuve pôdy v regióne Fontana,“ uviedla vo vyhlásení polícia v talianskojazyčnom kantóne Ticino. Podľa lokálneho denníka La Regione to boli dve dovolenkárky v údolí Maggia neďaleko mesta Locarno. Záchranné služby museli zabezpečiť evakuáciu asi 300 ľudí, ktorí prišli na futbalový turnaj v Peccii, takmer 70 ďalších bolo evakuovaných z táboriska v obci Mogno.

Záchranné práce mimoriadne komplikovalo zlé počasie, viaceré údolia sú nedostupné a odpojené od elektrickej siete. Federálny výstražný systém uviedol, že časť kantónu je bez dodávky pitnej vody.

V kantóne Valais na západe krajiny civilné bezpečnostné služby po vyliatí rieky Rhôna na rôznych miestach evakuovali „niekoľko stoviek“ ľudí, voda zaplavila tiež diaľnicu a železničnú trať.

Extrémne zrážky zasiahli minulý víkend juhovýchod Švajčiarska, pričom si vyžiadali jedného mŕtveho a spôsobili veľké materiálne škody.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet