Na hlavný obsah

VIDEO: Americký prezident Biden omylom predstavil Zelenského ako Putina, ihneď sa opravil

Zelenskyj zobral jeho prerieknutie s úsmevom.

VIDEO: Americký prezident Biden omylom predstavil Zelenského ako Putina, ihneď sa opravil
Americký prezident Joe Biden a jeho ukrajinský náprotivok Volodymyr Zelenskyj. Foto: TASR/AP

Americký prezident Joe Biden počas spoločnej akcie pri samite NATO uviedol ukrajinského vodcu Volodymyra Zelenského ako Vladimira Putina, lídra Ruska útočiaceho na Ukrajinu.

Biden, ktorý čelí silnejúcemu tlaku, aby kvôli svojej pochybnosti vzbudzujúcej mentálnej kondícii odstúpil z boja o Biely dom, sa vzápätí opravil. Zelenskyj zobral prerieknutie s úsmevom a lídri ďalších aliančných krajín Bidena obhajovali.

„A teraz chcem odovzdať slovo prezidentovi Ukrajiny, ktorý má rovnako veľa odvahy ako odhodlanosti. Dámy a páni, prezident Putin,“ povedal Biden a odchádzal od rečníckeho pultíku. Vzápätí sa však vrátil a korigoval svoj omyl.

Pozrite si vystúpenie prezidenta Bidena, v ktorom omylom nazval Zelenského Putinom, z relácie Aktuálne :24:

„Prezident Putin, vy porazíte prezidenta Putina, prezident Zelenskyj. Toľko sa sústredím na porážku Putina,“ ospravedlnil svoje prerieknutie Biden. „Ja som lepší,“ reagoval s úsmevom Zelenskyj.

„Sakramentsky lepší,“ dodal Biden. V sále však jeho omyl vyvolal rozpačité reakcie. Prezidentove vystúpenia sú ostro sledované od jeho televíznej debaty s republikánskym sokom v boji o Biely dom Donaldom Trumpom, v ktorej podľa komentátorov podal katastrofálny výkon.

Časť demokratov vyzýva Bidena, aby odstúpil z tohto súboja, keďže debata na konci júna podľa nich vyvolala vážne pochybnosti o prezidentovej schopnosti zvíťaziť vo voľbách a viesť krajinu ďalšie štyri roky.

Nemecký kancelár Olaf Scholz v reakcii na novinársku otázku na túto tému Bidena obhajoval. Podobné prerieknutie sa podľa neho môže stať komukoľvek. Britský premiér Keir Starmer zase vyhlásil, že Biden je podľa neho vo veľmi dobrej kondícii.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet