Na hlavný obsah

Bidenovi prvá debata nevyšla. Stále menej ľudí si myslí, že je v kondícii zostať prezidentom USA

Vyplýva to z prieskumu televízie CBS.

Bidenovi prvá debata nevyšla. Stále menej ľudí si myslí, že je v kondícii zostať prezidentom USA
Joe Biden s manželkou Jill. Foto: TASR/AP

Podľa prieskumu televízie CBS až 72 percent registrovaných voličov je presvedčených, že Joe Biden už nie je v mentálnej kondícii, aby zostal americkým prezidentom. To je o sedem percent viac ako pred televíznou diskusiou s republikánskym prezidentským kandidátom Donaldom Trumpom, ktorá mu nevyšla.

Prezident Joe Biden odmieta výzvy vrátane redakčnej rady New York Times, aby odstúpil. Historik Allan Lichtman, ktorý v minulosti správne predpovedal víťaza prezidentských volieb pre CNN tvrdil, že takéto výzvy sú nezodpovedné.

„Išlo by o chybu, nie sú lekári, aby vedeli, čoho je Biden schopný. Nezabúdajte, že to tvrdili aj o Reaganovi a jasne vyhral,“ pripomenul historik Allan Lichtman.

Prieskumu televízie CBS sa v reportáži v Ranných správach venoval redaktor Martin Rajec:

Americké médiá za možných nástupcov Joea Biden považujú viceprezidentku Kamalu Harrisovú či guvernéra Kalifornie Gavina Newsoma. Ale aj guvernérku Michiganu Gretchen Whitmerovú a guvernéra štátu Illionois JB Pritzkera.

Bývalý Trumpov stratég Steven Bannon, ktorý nastúpi pre pohŕdanie kongresom na štyri mesiace do väzenia, pre ACB predpovedal jasné víťazstvo miliardára v prezidentských voľbách.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet