Na hlavný obsah

Už o pár hodín sa začne jeden z najväčších koncertov v histórii Bratislavy. Čo by ste mali vedieť pred vystúpením AC/DC?

Hlavné mesto sa pripravuje na obmedzenia.

Už o pár hodín sa začne jeden z najväčších koncertov v histórii Bratislavy. Čo by ste mali vedieť pred vystúpením AC/DC?
Na stavbe a príprave areálu sa podieľalo viac ako 1500 ľudí. Foto: STVR

Bratislava sa chystá na jeden z najväčších koncertov v histórii. Na bývalé letisko vo Vajnoroch príde v nedeľu (21. 7.) večer približne 100-tisíc fanúšikov austrálskej skupiny AC/DC. Hlavné mesto sa pripravuje na obmedzenia. Polícia radí návštevníkom prísť včas a použiť verejnú dopravu.

Hardrocková kapela bola v rámci turné Power up už v Španielsku, Taliansku aj Nemecku. Koncert v Bratislave má byť ale zo všetkých najväčší. Je to vďaka kapacite bývalého letiska, ktoré má viac ako 250-tisíc metrov štvorcových. Práce na tribúnach a pódiu boli preto rozsiahle.

Reportáž o koncerte AC/DC do Správ pripravil redaktor Boris Novotňák:

„Na stavbe a príprave areálu a stageu sa podieľa viac ako 1500 ľudí, a to celý mesiac. Otočilo sa tu 300 kamiónov,“ priblížila PR manažérka usporiadateľa koncertu Erika Barkolová.

Doprava vo Vajnoroch

Na nápor návštevníkov sa pripravuje aj mestská časť Vajnory. Návštevníci smerom zo Senca sa na koncert dostanú z odbočky na Chorvátsky Grob a po diaľnici D4. Návštevníci z juhu zase majú využiť zjazd pri Ivanke pri Dunaji. Na dojazd na miesto koncertu sú vyhradené ulice Rybničná a Pri Mlyne. Zvyšné ulice by podľa starostu mestskej časti mali ostať len pre miestnych.

„Vytvorili sme také vstupné nálepky, keď to môžem tak nazvať, ktoré zrýchlia kontrolu aby sa obyvatelia s trvalým pobytom vo Vajnoroch vedeli dostať do ulíc a práve návštevníci boli z tohto vylúčení,“ informoval starosta mestskej časti Bratislava-Vajnory Michal Vĺček (nezávislý).

Tí čo chcú prísť na koncert autom, si podľa usporiadateľov majú kúpiť lístok vopred. Parkovisko bude šoférom k dispozícii už od rána. Kto si lístok nekúpil a parkuje inde, riskuje pokutu od mestskej polície.

„V prípade, ak bude vozidlo tvoriť prekážku na ceste, zastavíte na vyhradenom parkovacom mieste, alebo budete blokovať vjazd a výjazd do dvorov, môže byť vaše Vozidlo odtiahnuté,“ spresnil hovorca mestskej polície Bratislava Peter Borko.

Kyvadlová doprava

Organizátor radí využiť aj iné druhy dopravy. Posilnená bude hromadná doprava aj železničné spoje, ktoré budú výnimočne stáť aj v Rači a Vajnoroch.

„Okrem toho so súkromným prepravcom máme zazmluvnenú kyvadlovú dopravu z BA Hlavnej stanice ktorá bude premávať od 9:30 ráno až do 20:30,“ informoval dopravný inžinier usporiadateľa koncertu Jaroslav Sekerka.

Obmedzenia sa dajú očakávať nie len v meste, ale aj na diaľniciach. Obrniť sa trpezlivosťou preto musia všetci návštevníci Bratislavy, a to najmä medzi 12stou na obed a treťou hodinou ráno.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko