Na hlavný obsah

Bratislavu čaká rušný víkend: Dopravu ovplyvnia pochody aj koncert AC/DC. Na čo sa pripraviť?

Posilní sa MHD, vodiči sa majú riadiť pokynmi polície.

Bratislavu čaká rušný víkend: Dopravu ovplyvnia pochody aj koncert AC/DC. Na čo sa pripraviť?
Bratislavu čakajú cez víkend dopravné obmedzenia. Foto: TASR/Jaroslav Novák

Cez víkend čaká Bratislavu okrem pochodov aj koncert rockovej skupiny AC/DC. Doprava v hlavnom meste a okolí tak bude značne obmedzená. Na vajnorskom letisku očakáva polícia 120-tisíc ľudí. Prijala preto viaceré opatrenia. Spoje posilňuje dopravný podnik aj národný dopravca.

Nie len bezpečnostné, ale aj dopravné opatrenia pripravuje polícia pre sobotný Dúhový Pride a pochod za rodinu. Konkrétne opatrenia ešte zverejnia. V nedeľu zas skomplikuje premávku v hlavnom meste večerný koncert rockovej kapely AC/DC. Kompletne uzavretý bude pre vozidlá Vajnorský nadjazd- slúžiť bude pre peších návštevníkov.

Dopravným obmedzeniam v Bratislave v súvislosti s koncertom AC/DC a pochodmi sa v reportáži v relácii Rádiožurnál venoval redaktor Lukáš Dzivý:

Hovorca krajskej polície v Bratislave Michal Szeiff vyzýva vodičov, aby sa riadili pokynmi polície. „Pokiaľ je to možné, aby necestovali v nedeľu (21. 7.) popoludní do mestskej časti Vajnory, prípadne aby sa vyhli tejto mestskej časti na prejazd využili alternatívnu trasu,“ uviedol.

Do mestskej časti sa autom dostanú len ľudia so zakúpeným lístkom, alebo trvalým pobytom. „Pre zrýchlenie kontroly sme obyvateľom distribuovali nálepku na čelné sklo autá, s ktorou sa dostanú do Vajnor priamo do miesta svojho bydliska,“ informoval starosta mestskej časti Michal Vlček.

Parkovanie a MHD

Pri vajnorskom letisku budú dve veľké parkovacie plochy. Organizátori pripravili manuál s mapou, kadiaľ sa na konkrétne parkovisko dá dostať. Miesto je nutné zakúpiť si online. Organizátori pripomínajú, že brány sa otvoria už na poludnie. Na koncert sa bude dať dostať vlakom.

„Národný dopravca v nedeľu posilní 10 vlakov smerujúcich prevažne do Bratislavy a zabezpečí mimoriadne zastavenia 14 vlakov v staniciach Bratislava-Rača a Bratislava-Vajnory,“ priblížil hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko Dominik Drevický.

Viac liniek pripraví bratislavský dopravný podnik. „Všetky spoje na linke 4 budú po 16.45 h premávať na zastávku Zlaté Piesky a od 17.00 h bude kapacitne posilnená v úseku Centrum-Zlaté Piesky. Na nočné linky nasadí dopravca 18 m autobusy. Od polnoci do 3.00 h bude premávať aj nočná električka N4 zo Zlatých pieskov do centra,“ dodal hovorca Boris Reichel.

Pre športové podujatie bude v okolí Bratislavy celý víkend uzavretá časť cesty na Pezinskej babe. „Pre zrýchlenie kontroly sme obyvateľom distribuovali nálepku na čelné sklo autá, s ktorou sa dostanú do Vajnor priamo do miesta svojho bydliska,“ uzavrel Michal Vlček.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Rádiožurnál