Na hlavný obsah

Breznom sa prehnala silná búrka: Lámala stromy, ničila strechy a rozbíjala okná na domoch

Podľa primátora padali krúpy, aké si nepamätá.

Breznom sa prehnala silná búrka: Lámala stromy, ničila strechy a rozbíjala okná na domoch
Búrka v Brezne spôsobila značné škody. Foto: STVR

Horehroním sa v pondelok (8. 7.) večer prehnala silná smršť, ktorá v Brezne a okolí lámala stromy, ničila strechy a rozbíjala okná na domoch.

Ako uviedol primátor Brezna Tomáš Abel na svojom facebooku, stačilo 15 minút a padali krúpy, aké si nepamätá. Banskobystrická regionálna správa ciest (BBRSC) v tejto súvislosti do utorka (9. 7.) uzavrela priechod Zadné Halny – Mýto pod Ďumbierom.

„Mestská polícia už monitoruje škody po búrke. Naši dobrovoľní aj štátni hasiči a Technické služby Brezno odstránia polámané stromy a časť škôd. Porozbíjalo viaceré okná na domoch, tiež dve okná na mestskom úrade, poškodilo aj mnohé autá. Pomáhame so strechami domov, avšak techniku máme obmedzenú, aj čo sa týka plachiet na zakrývanie striech,“ priblížil Abel.

BBRSC vyzvala na sociálnej sieti obyvateľov, aby jej nahlásili mimoriadne situácie na komunikáciách I., II. a III. triedy, na ktorých krajskí cestári vykonávajú údržbu.

„Sme v kontakte s primátorom Brezna a sme pripravení pomôcť aj v meste, ak bude treba. Aktuálne naši zamestnanci monitorujú zverené komunikácie,“ uviedla BBRSC.

Evanjelická cirkev augsburského vyznania (ECAV) Brezno informovala, že silná prietrž mračien zanechala spúšť aj na ich fare. „Na fare krúpy rozbili väčšinu okien na troch svetlíkoch, tri okná na kostole a jeden okenný rám. Voda zničila omietky na schodisku na fare. Zničilo tiež stromy a komplet celú úrodu ovocia a zeleniny,“ priblížila na sociálnej sieti.

Smršti v Brezne sa v Správach venoval redaktor Marek Pivoluska:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny