Na hlavný obsah

Búrka potrápila aj okolie Nitry. V Tvrdošovciach vietor strhával strechy, niektorí sú stále bez elektriny

Na niektorých úsekoch prerušila železničnú dopravu.

Búrka potrápila aj okolie Nitry. V Tvrdošovciach vietor strhával strechy, niektorí sú stále bez elektriny
V Tvrdošovciach padol strom na rodinný dom. Foto: STVR

Večerná búrka spôsobila škody aj na juhozápade Slovenska. Na niektorých úsekoch prerušila železničnú dopravu, mestá a obce hlásili výpadky elektriny a popadané stromy. V Tvrdošovciach boli celú noc bez verejného osvetlenia. Silný vietor v obci strhával strechy. Niektoré obce sú stále bez elektriny.

Tvrdošovcami sa prehnala búrka s prudkým vetrom o ôsmej večer. Lámala stromy a z niekoľkých domov strhla strechy. V jednej z tmavých ulíc poškodený strom padol rovno na dom.

„Nad poštou strhlo plechovú strechu ako fóliu. Behom tých pár minút, čo nedržalo pevne, to strhlo dole,“ priblížil náčelník obecnej polície v Tvrdošovciach Peter Marenčák.

Situáciu v Tvrdošociach sledoval redaktor Miroslav Lyko v relácii Správy :24:

S popadanými stromami si dedinčania poradili viac-menej sami, a to najmä vďaka miestnym dobrovoľným hasičom. Elektrikári ešte v noci riešili poškodené verejné osvetlenie.

„Veľké smreky a borovice padli na elektrické vedenia, skratovalo to a pracovníci ZSE odstraňujú havarijné stavy, a preto nie je elektrina. Niektoré časti sú úplne vypadnuté,“ dodal Marenčák.

Búrka lámala stromy aj v Nitre, ulice v meste boli pod vodou, kanalizácia na cestách nestíhala. Pre popadané stromy na niektorých úsekoch Nitrianskeho a Trnavského kraja nefungovala železničná doprava. Večerné vlaky napríklad z Nitry do Nových Zámkov a do Leopoldova nahradili autobusy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny