Na hlavný obsah

Na náborové centrum armády na Ukrajine hodili granát. Polícia pátra po páchateľovi

Nikto sa nezranil.

Na náborové centrum armády na Ukrajine hodili granát. Polícia pátra po páchateľovi
Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Ukrajinská polícia v pondelok (15. 7.) uviedla, že neznámy páchateľ v noci hodil granát na náborové centrum v meste Busk v Ľvovskej oblasti. Po podozrivej osobe pátrajú. Informovala o tom agentúra AFP.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v apríli podpísal zákon o mobilizácii zameraný na zvýšenie počtu vojakov ukrajinskej armády. Podľa AFP rozšírený nábor do armády vyvolal na Ukrajine hnev a strach a desiatky mužov v bojaschopnom veku boli prichytené pri nelegálnom úteku z krajiny.

V pondelok krátko po polnoci dostala polícia v Ľvovskej oblasti hlásenie o hodení granátu na náborové centrum v Busku.

„Pri incidente nebol nikto zranený. Poškodená bola fasáda a okná budovy,“ uviedla vo vyhlásení miestna polícia a dodala, že príslušníci orgánov činných v trestnom konaní prijímajú opatrenia na identifikáciu a zadržanie páchateľa.

Na mieste činu pracujú aj forenzní experti. Podľa príslušníka miestnej polície zostal v dôsledku výbuchu pred budovou menší kráter.

Ruské úrady od februára 2022, keď ich sily vtrhli na Ukrajinu, zadržali desiatky ľudí za útoky na náborové strediská a vojenské zariadenia. Podobné útoky sa však na Ukrajine vyskytujú zriedka, píše AFP.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet