Na hlavný obsah

Bývalý riaditeľ SIS Michal Aláč už nie je obvinený v kauze Rozuzlenie. Pomohol paragraf 363

M. Aláč bol okrem iného obvinený zo založenia zločineckej skupiny.

Bývalý riaditeľ SIS Michal Aláč už nie je obvinený v kauze Rozuzlenie. Pomohol paragraf 363
Raditeľ Slovenskej informačnej služby (SIS) Michal Aláč. Foto: TASR/Martin Baumann

Generálna prokuratúra zastavila stíhanie bývalého riaditeľa Slovenskej informačnej služby (SIS) Michala Aláča v kauze Rozuzlenie. Obvinenie mu zrušili na základe paragrafu 363, informoval portál Aktuality.sk.

„Prvý námestník generálneho prokurátora Jozef Kandera v zastúpení generálneho prokurátora Slovenskej republiky rozhodol 25. 7. 2024 a uznesenie o vznesení obvinenia zrušil z dôvodu závažných hmotnoprávnych a procesných pochybení,“ uviedla pre portál hovorkyňa generálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

Michal Aláč bol obvinený zo založenia zločineckej skupiny, zneužívania právomoci verejného činiteľa a tiež z marenia spravodlivosti. Z postu riaditeľa SIS ho preto v tej dobe odvolala prezidentka Zuzana Čaputová.

Aláčov advokát Ondrej Urban považuje vtedajšie konanie vlády aj prezidentky za nezákonné. Voči štátu si budú uplatňovať nárok na odškodné. „Rozhodnutie ja aj klient vítame. Potvrdzuje, že vyšetrovateľ a dozorový prokurátor od počiatku konali nezákonne, na čo sme upozorňovali už počas výsluchu pána Aláča v deň jeho zadržania,“ uviedol pre portál Ondrej Urban.

Pozrite si blok relácie Aktuálne :24, v ktorom sme o Michalovi Aláčovi informovali:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko