Na hlavný obsah

Strelec z chorvátskeho domova dôchodcov čelí 11 obvineniam. Motív jeho útoku je stále nejasný

Pri streľbe zomrelo šesť ľudí.

Strelec z chorvátskeho domova dôchodcov čelí 11 obvineniam. Motív jeho útoku je stále nejasný
Polícia blízko domova dôchodcov v Daruvare. Foto: TASR/AP

Útočník podozrivý zo streľby v domove dôchodcov v chorvátskom meste Daruvar čelí 11 obvineniam. A to vrátane vraždy či pokusu o ňu. S odvolaním sa na políciu to v utorok (23. 7.) napísal denník Jutarnji list. Pri útoku zahynulo šesť ľudí vrátane matky podozrivého, ďalší ľudia sú zranení.

Motív činu je zatiaľ nejasný, obvinený odmietol na polícii vypovedať. Možným dôvodom streľby ale podľa chorvátskych médií boli finančné problémy, ktoré súviseli s výdavkami za domov dôchodcov. Tam jeho matka žila posledných desať rokov.

Podozrivého, bývalého príslušníka vojenskej polície, už v minulosti vyšetrovali úrady, naposledy minulý mesiac. Po útoku ho polícia previezla do väzby do mesta Bjelovar, ktoré leží asi 60 kilometrov od Záhrebu.

Streľba v domove dôchodcov sa odohrala v pondelok (22. 7.) krátko po desiatej hodine dopoludnia. Päť ľudí zomrelo na mieste, ďalší človek svojim zraneniam podľahol neskôr v nemocnici. Strelec následne vyšiel z opatrovateľského domu a odišiel do neďalekej kaviarne, kde ho zadržala polícia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet