Na hlavný obsah

Desaťročný hrdina: Američan na diaľnici stratil počas šoférovania vedomie, zachránil ich jeho vnuk

Vodič upadol do diabetickej kómy.

Desaťročný hrdina: Američan na diaľnici stratil počas šoférovania vedomie, zachránil ich jeho vnuk
Ilustračná snímka. Foto: Unsplash

Vodič, 68-ročný Hugh Cox, na americkej diaľnici stratil počas šoférovania vedomie. Pohotovo zareagoval jeho desaťročný vnuk Drake Linn, ktorý prebral volant. Následne zastavil na krajnici a privolal pomoc. Na príbeh upozornil český spravodajský portál novinky.cz.

Cox upadol do diabetickej kómy v rýchlosti 110 km/h. Tesne predtým telefonoval so svojím kolegom, náhle sa však odmlčal. Neodpovedal ani vnukovi, ktorému osoba na druhej strany linky poradila, aby zavolal svojej mame. Práve ona mu povedala, aby starému otcovi sadol do lona a pokúsil sa vozidlo zastaviť.

Dieťa šoférovalo ešte aspoň kilometer, kým sa dostalo blízko k výjazdu, keďže nevedelo, kde sa presne nachádzajú. Hneď po tom zatelefonoval na tiesňovú linku.

Vodičove zdravotné problémy súviseli s tým, že pri sebe nemal prístroj na meranie cukru v krvi. Ten sa mu totiž pokazil a na nový musel čakať pre problémy so zdravotným poistením, na ktoré lekáreň narazila.

Dvojica sa v polovici júla vydala na cestu do Daltonu, kde si Cox vyzdvihol svoju loď. K incidentu došlo pri návrate, desaťročnému hrdinovi sa podarilo zabrániť tragédii a nepoškodil ani náklad.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet