Na hlavný obsah

Djokovičovi vyšiel návrat na kurty, českého kvalifikanta zdolal jednoznačne

Pre zranenie a operáciu kolena mal mesačnú pauzu.

Djokovičovi vyšiel návrat na kurty, českého kvalifikanta zdolal jednoznačne
Srbský tenista Novak Djokovič. Foto: TASR/AP

Srbskému tenistovi Novakovi Djokovičovi vyšiel návrat do súťažného kolotoča po mesačnej pauze a operácii kolena.

V prvom kole dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone zdolal v pozícii nasadenej dvojky českého kvalifikanta Víta Kopřivu 6:1, 6:2, 6:2. Pre sedemnásobného šampióna to bol prvý duel od júnového osemfinále Roland Garros.

„Veľmi ma potešilo, ako som sa dnes cítil na kurte. Ďakujem fanúšikom za podporu. Snažil som sa myslieť viac na hru a menej na koleno. Pokúsil som sa čo najlepšie pripraviť na tento prestížny turnaj. Môžem byť rád, že počas kariéry ma obchádzali zranenia,“ uviedol Djokovič v pozápasovom interview.

„Bola to iba moja druhá operácia, v minulosti som som sa podrobil chirurgickému zákroku lakťa. Veľká vďaka patrí môjmu chirurgovi, ktorý odviedol skvelú prácu. Bez neho by som nemohol štartovať na tohtoročnom Wimbledone,“ dodal.

Nemec Alexander Zverev si ako nasadená štvorka poradil so Španielom Robertom Carballesom Baenom 6:2, 6:4, 6:2. Poliak Hubert Hurkacz, semifinalista z roku 2021, zvíťazil v úvodnom kole v pozícii nasadenej sedmičky nad Moldavcom Raduom Albotom 5:7, 6:4, 6:3, 6:4.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport