Na hlavný obsah

Donald Trump mal telefonický rozhovor s Volodymyrom Zelenským. Označil ho za „veľmi dobrý“

Zelenskyj Trumpovi zablahoželal a odsúdil pokus o atentát.

Donald Trump mal telefonický rozhovor s Volodymyrom Zelenským. Označil ho za „veľmi dobrý“
Na snímke zľava Donald Trump a Volodymyr Zelenskyj. Foto: TASR/AP

Republikánsky kandidát na post prezidenta USA Donald Trump na svojej sociálnej sieti Truth Social uviedol, že mal v piatok (19. 7.) „veľmi dobrý telefonický rozhovor“ s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským. Informovala o tom agentúra Reuters.

Trump vo svojom príspevku vyhlásil, že ak 5. novembra vyhrá voľby, skončí vojnu na Ukrajine ešte skôr, ako sa v januári ujme prezidentského úradu. Trump na svojej platforme ďalej napísal, že ako prezident „prinesie svetu mier a ukončí vojnu, ktorá stála už toľko životov“.

„Obe strany sa budú môcť stretnúť a vyrokovať dohodu, ktorá ukončí násilie a vydláždi cestu k prosperite,“ skonštatoval exprezident.

Hoci predložil niekoľko konkrétnych politických návrhov, v minuloročnom rozhovore pre agentúru Reuters Trump vyhlásil, že Ukrajina sa možno bude musieť vzdať určitého územia, aby dosiahla mierovú dohodu.

Trump uviedol, že Zelenskyj mu počas telefonátu zablahoželal k tomu, že sa stal oficiálnym prezidentským kandidátom republikánov a odsúdil pokus o atentát, ktorého terčom sa exprezident stal minulú sobotu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet