Na hlavný obsah

Dráma na festivale v Česku: Ľudia v panike opúšťali areál, viacerí utrpeli zranenia v tlačenici

Problémy tam spôsobili búrky.

Dráma na festivale v Česku: Ľudia v panike opúšťali areál, viacerí utrpeli zranenia v tlačenici
Na festivale v Jihlave sa pri tlačenici zranilo najmenej 12 ľudí. Foto: x.com/Policie ČR

Na festivale v českej Jihlave sa pri tlačenici v noci na nedeľu zranilo najmenej 12 ľudí. Ľudia v panike opúšťali areál, keď sa začala prehýbať strecha nafukovacieho stanu, informovala tamojšia polícia na sieti X. TASR sa odvoláva na portál ČT24.cz.

V sobotu sa v Jihlave končil 10. ročník festivalu Vysočina fest. Problémy tam spôsobili búrky, keď vypadla elektrina. „Po výpadku elektriny sa začala prehýbať strecha nafukovacieho stanu. Po výzve organizátorov k jeho opusteniu sa ľudia v panike vrhli ku vchodu a došlo k zraneniu najmenej 12 osôb,“ uviedla tamojšia polícia.

Silná búrka údajne odstavila z prevádzky kompresory, ktoré stan nafukovali. Váha vody potom pretrhla plášť jeho strechy, priblížil reportér Českej televízie.

K incidentu došlo krátko po polnoci. Na mieste zasahovali všetky zložky integrovaného záchranného systému. Pre Vysočinu platila v sobotu večer výstraha pred búrkami, ale podľa miestnych hasičov búrky v kraji nespôsobili žiadne ďalšie väčšie problémy.

Silná búrka sa v sobotu prehnala aj Prahou, kde večer spadol strom na dvoch ľudí a jedného vážne zranil, píše spravodajský portál ČT24.cz. V niektorých častiach ČR počasie skomplikovalo dopravu, najmä na železniciach.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet