Na hlavný obsah

FOTO: Dvanásť najzaujímavejších stromov zabojuje o titul Strom roka 2024. Hlasovať môžete aj vy

Víťazné stromy čaká odmena.

FOTO: Dvanásť najzaujímavejších stromov zabojuje o titul Strom roka 2024. Hlasovať môžete aj vy
Niektorí z kandidátov na titul Strom roka 2024. Foto: stromroka.sk/koláž RTVS

O titul Strom roka 2024 opäť bojuje 12 najzaujímavejších stromov z celého Slovenska. O víťazovi rozhoduje verejnosť v hlasovaní od 1. júla do 30. septembra. Informovala o tom Martina Hromadová z Nadácie Ekopolis, ktorá súťaž organizuje.

Prvé tri víťazné stromy čaká odmena v podobe dendrologického posudku a odborné ošetrenie v hodnote 300 eur. Ošetrenia sa dočkajú aj ďalšie stromy, ktoré vybrali spomedzi všetkých nominovaných stromov odborníkmi.

„Sú to práve existujúce staré stromy, ktoré dnes musíme najviac chrániť. Aj vďaka ankete už viac ako 20 rokov nielenže upozorňujeme na ich význam, hodnotu a krásu, ale i prispievame k ich odbornému ošetreniu a záchrane,“ povedala Hromadová.

Hlasovať sa dá štyrmi spôsobmi, a to na na webe www.stromroka.sk, prostredníctvom hlasovacieho lístka, formou sms správy alebo na sociálnej sieti.

„Poslaním ankety je upozorniť na krásu a hodnotu stromov a vzbudiť záujem ľudí o životné prostredie. Každoročne sa ako súčasť ankety uskutočňuje aj súťaž pre školy, ktorej cieľom je podporiť hlasovanie v ankete a zvýšiť záujem najmladšej generácie o svoje okolie,“ podotkla Hromadová.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny