Na hlavný obsah

Francúzsko opäť čelilo sabotáži: Tentokrát poškodila optické siete viacerých operátorov

Hlavné mesto Francúzska sabotáž nezasiahla.

Francúzsko opäť čelilo sabotáži: Tentokrát poškodila optické siete viacerých operátorov
Foto: Unsplash

Šesť francúzskych departementov bolo v noci na pondelok (29. 7.) zasiahnutých sabotážou, ktorá poškodila optické siete viacerých francúzskych operátorov, ako sú Free a SFR.

Paríž, ktorý je hlavným dejiskom olympijských hier od 26. júla do 11. augusta, sabotáž nezasiahla. Zasiahla však departementy Bouches-du-Rhône, Aude, Oise, Hérault, Meuse a Drôme. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na policajné zdroje.

Ďalšej sabotáže francúzskej infraštruktúry sa v Rádiožurnále venovala redaktorka Slovenského rozhlasu Kristína Chrenková:

Podľa denníka Le Parisien sabotáž poškodila skôr pevné linky ako mobilné telefóny, pričom vandali prerezali káble v rozvodných skrinkách. K zodpovednosti sa zatiaľ nikto neprihlásil a počet postihnutých osôb zatiaľ nie je známy.

Niekoľko ľudí však v pondelok ráno na sociálnych sieťach oznámilo „výpadky siete“ v Béziers v departemente Hérault. Organizácia olympijských hier v Paríži nebola v tejto fáze ovplyvnená.

K incidentu došlo len niekoľko dní po piatkovom (26. 7.) poškodení železničného zariadenia, ktoré spôsobilo vážne dopravné komplikácie pred otvorením letných olympijských hier. Úrady uviedli, že za týmito činmi by mohli stáť krajne ľavicoví aktivisti. Premiér Gabriel Attal uviedol, že išlo o „pripravenú a koordinovanú operáciu“.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Rádiožurnál