Na hlavný obsah

Futbal spája aj politikov. Výber koalície a opozície si zmeral sily so súperom z Británie

Prehru z európskeho šampionátu sme im neoplatili.

Futbal spája aj politikov. Výber koalície a opozície si zmeral sily so súperom z Británie
Futbalisti Národnej rady SR a britských ministerstiev a parlamentu. Foto: RTVS

Množstvo Európanov v týchto dňoch žije futbalom a kontinentálnym šampionátom. Výnimkou nie sú ani naši politici. Tím All stars Národnej rady SR vyzval na štadióne FC Petržalka londýnsky klub Westminster Wanderers, mužstvo zložené zo zamestnancov britských ministerstiev a parlamentu.

Slovenskí politici súperovi z britských ostrovov prehru z EURO 2024 neoplatili. Duel bol však najmä o budovaní mostov, a to nielen medzi národmi, ale aj medzi koalíciou a opozíciou.

„Hlavná myšlienka je vždy, že šport spája. V šatni nebolo vidieť, kto je z ktorej politickej strany, proste sme jedno mužstvo za Národnú radu SR a jedno mužstvo za Slovensko, ktoré odohralo tento fajn zápas proti Anglicku,“ uviedol poslanec Augustín Hambálek (Smer-SD).

Priateľskému zápasu tímu NR SR s britskými reprezentantmi sa v Správach RTVS venovala redaktorka Barbora Žiačiková:

„Na konci dňa aj sa stretnú rodiny, aj sa možno ten duch parlamentarizmu, aj počas toho leta trošku tak možno pripomenie. A jednoducho rozvíjame vzťahy,“ povedal opozičný zákonodarca Marek Lackovič (PS).

Podujatie nebolo len o športovom výkone. Nechýbali priateľské rozhovory o kultúre, politike, ale aj o futbale. „Vraveli, že sa im tu veľmi páči. Ja som ich pozval k nám do Popradu, do Tatier, niektorí tam ešte neboli. Tatry sú naozaj v tomto letnom období veľmi krásne, takže budem rád keď to budú ďalej šíriť a prídu,“ ozrejmil poslanec KDH František Majerský.

„S našim tímom sme navštívili už viacero krajín, no na Slovensku sme prvýkrát. Je skvelé, že môžeme budovať dobré vzťahy medzi národmi aj takouto formou. Prišli sme veľká výprava, až 28 hráčov, mohli sme sa striedať. Vyhrali sme nad vami aj na EURO, no zaskočili ste nás, boli ste lepším mužstvom,“ uviedol prezident FC Westminsters Wanderers Alex Aiken.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport