Na hlavný obsah

Harrisová: Biden za sebou zanecháva väčší odkaz, ako prezidenti po dvoch funkčných obdobiach

Vystúpila prvýkrát verejne po Bidenovom odchode z kampane.

Harrisová: Biden za sebou zanecháva väčší odkaz, ako prezidenti po dvoch funkčných obdobiach
Viceprezidentka USA Kamala Harrisová. Foto: TASR/AP

Odkaz amerického prezidenta Joea Bidena nemá v modernej histórii obdoby, vyhlásila v pondelok (22. 7.) viceprezidentka Kamala Harrisová na vopred plánovanom vystúpení pri Bielom dome. Prihovorila sa na ňom k mladým atlétom.

„Prezidenta Bidena som prvýkrát spoznala vďaka jeho synovi Beauovi,“ uviedla Kamala s odvolaním sa na obdobie, keď bola generálnou prokurátorkou Kalifornie.

„Beau mi vtedy často rozprával historky o svojom otcovi. Hovoril o tom, aký je Joe Biden otec a aký je to človek. Vlastnosti, ktoré Beau u svojho otca ctil, sú tie isté vlastnosti, ktoré som každý deň videla u nášho prezidenta – jeho čestnosť, poctivosť, oddanosť viere a rodine, jeho veľké srdce a láska, hlboká láska k našej krajine,“ uviedla Harrisová.

Viceprezidentka bola pri svojom vystúpení stručná. Väčšinu času sa sústredila na posolstvo k mladým športovcom, pre ktorých akciu pred Bielym domom vopred naplánovali. Harrisová však tesne pred vystúpením oznámila, že sa popoludní vydá do Wilmingtonu v štáte Delaware za svojím štábom.

Poznamenala tiež, že Biden za sebou zanecháva väčší odkaz, ako prezidenti, ktorí v Bielom dome strávili dve funkčné obdobia. Harrisová tiež spomenula, že prezident, ktorému pred pár dňami vyšiel pozitívny test na COVID-19, sa cíti lepšie, zotavuje sa a teší sa, keď sa vráti na cesty.

Pred prejavom Harrisová aj Biden na sociálnej sieti X pripomenuli svojim priaznivcom význam spolupatričnosti. „Sme Spojené štáty americké – nie je nič, čo by sme nedokázali, ak to urobíme spoločne,“ uviedol Biden.

Dodal, že tomuto pocitu zasvätil svoje prezidentstvo a „bude v tom pokračovať dnes, zajtra a každý deň, keď budem mať tú česť byť vaším prezidentom“. „Spoločne to vyhráme,“ napísala Harrisová.

Záznam prvého verejného vystúpenia Kamaly Harrisovej po odstúpení Joea Bidena z prezidentskej kampane:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet