Na hlavný obsah

Jamrichová sa prebojovala do finále juniorského Wimbledonu

O titul zabojuje proti Austrálčanke Jonesovej.

Jamrichová sa prebojovala do finále juniorského Wimbledonu
Slovenská tenistka Renáta Jamrichová. Foto: Profimedia

Slovenská tenistka Renáta Jamrichová postúpila do finále dvojhry junioriek na grandslamovom turnaji vo Wimbledone.

Na tráve All England Clubu zvíťazila v pozícii nasadenej jednotky v semifinále nad Češkou Vendulou Valdmannovou hladko 6:0, 6:2. V dueli o titul nastúpi v nedeľu (14. 7.) proti turnajovej trojke Austrálčanke Emerson Jonesovej.

Jamrichová od úvodu potvrdzovala rolu favoritky. V prvom sete trikrát brejkla Valdmannovú a uštedrila jej „kanára“. Aj druhé dejstvo bolo v réžii 17-ročnej Slovenky. Uspela hneď v prvom geme pri podaní Česky a vytvorila si náskok 2:0. V siedmej hre opäť brejkla súperku a dotiahla zápas do víťazného konca.

Zverenka trénera Jána Matúša a kondičného Tadeáša Mikesa si zahrá druhé juniorské finále na turnajoch veľkej štvorky, v úvode roka 2024 triumfovala na Australian Open. Môže sa stať ako prvá zo Slovenska s dvoma víťazstvami v grandslamovom juniorskom singli a ako prvá uspieť vo Wimbledone.

Raz sa to podarilo Tereze Mihalíkovej, ktorá vyhrala na Australian Open v roku 2015. Kristína Kučová v roku 2007 nenašla premožiteľku na US Open, Martin Kližan zdvihol v júni 2006 nad hlavu cennú trofej na Roland Garros.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport