Na hlavný obsah

Jamrichová si na Wimbledone zopakovala triumf z Australian Open: Druhý zápas proti Jonesovej bol na vyššej úrovni

Jamrichová získala prvý juniorský grandslam už v roku 2023.

Jamrichová si na Wimbledone zopakovala triumf z Australian Open: Druhý zápas proti Jonesovej bol na vyššej úrovni
Na snímke slovenská juniorská reprezentantka v tenise Renáta Jamrichová počas tlačovej konferencie. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Slovenská tenistka Renáta Jamrichová si zopakovala na Wimbledone finále z Australian Open a pridala druhý juniorský grandslamový titul v tejto sezóne. V oboch prípadoch nastúpila proti Austrálčanke Emerson Jonesovej, ktorú opätovne zdolala v dvoch setoch. Sedemnásťročná hráčka však zhodnotila, že boj o titul na trávnatom dvorci bol na vyššej úrovni ako pol roka predtým na melbournskom harde.

Jamrichová získala prvý juniorský grandslam už v roku 2023. Vo finále štvorhry AO vtedy zdolali spolu s Taliankou Federicou Urgesiovou japonské duo Haju Kinošita a Sara Saito. O rok na to pridala titul aj v singli.

„Bol to veľmi podobný zápas ako ten v Austrálii. Hrali sme na jednom z najväčších kurtov, čo bolo pre nás obe iné a nové. Obe sme sa však tenisovo zlepšili a bol to jeden z najlepších juniorských zápasov, ktorý som absolvovala,“ uviedla na stredajšej (17. 7.) tlačovej konferencii Jamrichová.

Sedemnásťročná Slovenka sa triumfom vo Wimbledone stala iba druhou juniorkou za uplynulých desať rokov, ktorá získala viac než jeden grandslamový titul vo dvojhre.

„Myslím si, že je to fantastický výsledok. Wimbledon je méta pre tenistov a aj keď sú to juniorky, je to už druhý grandslam tento rok,“ povedal prezident Slovenského tenisového zväzu (STZ) Miloslav Mečíř.

Prvá Slovenka so singlovým titulom vo Wimbledone

Druhým grandslamovým triumfom napodobnila Rusku Alinu Kornejevovú, ktorá v roku 2023 triumfovala na Australian Open aj Roland Garros. Jamrichová sa zároveň stala prvou Slovenkou so singlovým titulom vo Wimbledone. Po ňom si naďalej udržala prvé miesto dievčenskom rebríčku ITF World Tennis Tour.

„Musím povedať, že sa trocha prebúdzame z rozprávky. Všetko, čo som si o tom hovoril mi teda príde neaktuálne. Až teraz mi dochádza, čo sa stalo a koľko ľudí to sledovalo. Je to naozaj zaslúžený úspech. Je to veľmi pracovité dievča,“ neskrýval nadšenie tréner Ján Matúš.

Jeho zverenka reprezentovala v sezóne 2024 Slovensko v Pohári Billie Jean Kingovej a do zbierky úspechov pridala aj grandslamové tituly vo štvorhre na Roland Garros s Češkou Terezou Valentovou. Titulom získala navyše miestenku do budúcoročnej kvalifikácie na elitnej úrovni Wimbledonu. Ten uplynulý bol posledný turnaj, kde mohla štartovať ako juniorka.

„Bol to veľmi zaujímavý týždeň. Prvé tri-štyri dni bolo veľmi nepriaznivé počasie. Myslím si však, že som udržala pokoj a snažila som sa ísť od gemu po gemu a držala som si to svoje. Keď sme vypadli vo štvorhre, mala som viac času na oddych,“ dodala mladá Slovenka. V rebríčku WTA figuruje momentálne na 542 mieste a v sobotu ju čaká kvalifikácia na elitný antukový turnaj WTA 250 v Prahe.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport