Na hlavný obsah

Jedáleň v olympijskej dedine musela zväčšiť porcie, športovci sa sťažovali

Niektorých druhov jedla bolo tak málo, že ich kuchári vydávali na prídel.

Jedáleň v olympijskej dedine musela zväčšiť porcie, športovci sa sťažovali
Ilustračná snímka jedálne v olympijskej dedine. Foto: David Goldman/POOL/AFP/Profimedia

Jedáleň v olympijskej dedine v Paríži, v metropole krajiny preslávenej svojou gastronómiou, musela zväčšiť porcie a zlepšiť dodávky potravín.

Športovci sa totiž sťažovali, že nemajú dostatok jedla a niektorých jeho druhov bolo tak málo, že ich kuchári vydávali na prídel. Dodávatelia uviedli, že objemy upravia podľa dopytu prvé dni, píšu francúzske médiá.

Slávnostné otvorenie olympijských hier na brehu Seiny je naplánované síce až na piatkový (26. 7.) večer, no športovci sa do dediny schádzajú už niekoľko dní a začala aj časť športových udalostí.

Atléti sa ale už v utorok (23. 7.) a v stredu (24. 7.) sťažovali na nedostatok niektorých jedál v jedálni, upozornil ako prvý športový denník L ‚Équipe. Pri raňajkách podľa nich dochádzali najmä vajíčka a klobásky a celkovo dopĺňanie švédskych stolov viazlo.

Jedáleň musí denne vydať asi 40-tisíc porcií. S 3 300 miestami na sedenie je najväčšia reštaurácia na svete. Jej prevádzkovateľ a partner hier firma Sodexo Live už sľúbila uspôsobiť fungovanie jedálne zvýšenému dopytu po istých produktoch, aby boli atléti spokojní.

Zvýšenie objemu dovážaných potravín má zabezpečiť firma Carrefour, dvorný dodávateľ jedla pre olympiádu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet