Na hlavný obsah

Joe Biden reagoval na útok na nemocnicu v Kyjeve: Je to hrozná pripomienka brutality Ruska

Rusko raketou zaútočilo na nemocnicu za bieleho dňa.

Joe Biden reagoval na útok na nemocnicu v Kyjeve: Je to hrozná pripomienka brutality Ruska
Americký prezident Joe Biden. Foto: TASR/AP

Za „hroznú pripomienku ruskej brutality“ označil v noci na utorok (9. 7.) americký prezident Joe Biden ruské raketové útoky na Ukrajine. Vrátane náletu, ktorý zasiahol detskú nemocnicu v metropole Kyjev. Informovali o tom agentúry AFP a Reuters.

Rusko raketou zaútočilo na spomínanú nemocnicu v pondelok (8. 7.) za bieleho dňa, pričom spŕškou rakiet útočilo aj na ďalšie ukrajinské mestá. Zahynulo pritom najmenej 36 civilistov. Išlo o najsmrtiacejšie vzdušné útoky za uplynulých niekoľko mesiacov.

„Ruské raketové útoky, ktoré dnes zabili desiatky ukrajinských civilistov a spôsobili škody a straty na životoch v najväčšej detskej nemocnici v Kyjeve, sú hroznou pripomienkou brutality Ruska,“ uviedol Biden vo vyhlásení, ktoré zverejnil Biely dom.

Biden vo svojom vyhlásení dodal, že Washington a jeho spojenci v Severoatlantickej aliancii (NATO) tento týždeň ohlásia nové opatrenia na posilnenie ukrajinskej protivzdušnej obrany.
„Je dôležité, aby svet aj naďalej stál Ukrajina v tejto dôležitej chvíli a aby sme neignorovali ruskú agresiu,“ uviedol Biden.

Podľa agentúry AFP Biden prisľúbené nové opatrenia na posilnenie ukrajinskej protivzdušnej obrany oznámi na tohtotýždňovom samite Aliancie vo Washingtone.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet