Na hlavný obsah

Kamalu Harrisovú bude ľahšie poraziť, vyhlásil Trump po tom, čo jej Biden vyjadril podporu

Joe Biden odstúpil z volieb na post prezidenta USA.

Kamalu Harrisovú bude ľahšie poraziť, vyhlásil Trump po tom, čo jej Biden vyjadril podporu
Na snímke zľava Donald Trump a Kamala Harrisová. Foto: TASR/AP

Republikánsky kandidát na prezidenta USA Donald Trump v nedeľu vyhlásil, že viceprezidentku Kamalu Harrisovú bude ľahšie poraziť ako úradujúceho prezidenta Joea Bidena.

Trump to podľa americkej spravodajskej televízie CNN uviedol krátko po tom, ako Biden prostredníctvom siete X oznámil, že ukončí svoju predvolebnú kampaň a nebude sa uchádzať o znovuzvolenie do funkcie prezidenta Spojených štátov.

Americký prezident Joe Biden v nedeľu uviedol, že podporuje viceprezidentku USA Kamalu Harrisovú ako nominantku Demokratickej strany do tohtoročných prezidentských volieb. Biden predtým oznámil, že stiahne svoju kandidatúru na post prezidenta USA a nebude sa uchádzať o znovuzvolenie. Informuje agentúra AFP.

„Dnes chcem ponúknuť svoju plnú podporu pre Kamalu ako nominantku našej strany tento rok,“ uviedol Biden na platforme X.

Biden v príspevku na sieti X uviedol, že zostane vo funkcii
prezidenta USA a najvyššieho veliteľa ozbrojených síl USA do januára 2025, keď sa mu skončí funkčné obdobie. V statuse tiež avizoval, že tento týždeň sa prihovorí národu.

Biden ukončuje svoju predvolebnú kampaň po tom, ako časť jeho kolegov z Demokratickej strany stratila vieru v jeho schopnosť poraziť v prezidentských voľbách republikána Donalda Trumpa, konštatovala agentúra Reuters.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet