Na hlavný obsah

Kelemen priznal, že mal aj ponuky z Ruska. Slovensko by rád reprezentoval v olympijskej kvalifikácii

Kelemena čaká tretia sezóna v zámorí.

Kelemen priznal, že mal aj ponuky z Ruska. Slovensko by rád reprezentoval v olympijskej kvalifikácii
Na snímke Miloš Kelemen. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Miloš Kelemen sa na tretíkrát pokúsi získať stabilné miesto v NHL. Od arizonského debutu odohral v najlepšej lige sveta 24 zápasov, ale obe sezóny strávil prevažne na farme. Po podpise ročnej zmluvy s Utahom si verí, že sa v prvom tíme aj udrží.

„Počíta sa so mnou viac-menej, že by som mohol začať hore. Aj ja som tak aj nastavený. Podľa telefonátov, ktoré som absolvoval a viem, že aj hlavný tréner Tourigny má ma rád, bude závisieť od toho, ako prídem pripravený na kemp. Teraz sa sústredím na to, aby som naň prišiel pripravený,“ povedal Kelemen.

Miloš Kelemen patril k najlepším slovenským hráčom na májovom šampionáte. Nad ponukami z európskych klubov neuvažoval. „Celý čas som čakal na Utah. Mal som ponuky, veľa sa písalo o Rusku, nebudem klamať, bola aj ponuka z Ruska, ale prioritou bolo ostať v Amerike a skúsiť ešte jeden rok,“ priznal Kelemen.

Do Utahu sa presunie v septembri. Ešte predtým by rád reprezentoval Slovensko v olympijskej kvalifikácii. „Je tiež v štádiu riešenia, ako to tímy NHL s reprezentáciou doriešia. Keď nás pustia, konkrétne mňa, tak určite tam pôjdem, ale zatiaľ ešte o tom nemám nejakú informáciu,“ uzavrel 25-ročný útočník.

So slovenským hokejistom Milošom Kelemenom sa rozprával športový redaktor Slovenskej televízie Patrik Mitas:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport