Na hlavný obsah

Koalícia mala problém otvoriť schôdzu NR SR: V poslednej chvíli ju zachránil poslanec, ktorý dobehol z letiska

Svoje omeškanie odôvodnil meškajúcim letom.

Koalícia mala problém otvoriť schôdzu NR SR: V poslednej chvíli ju zachránil poslanec, ktorý dobehol z letiska
Poslanec Miroslav Čellár. Foto: SITA/Milan Illík

Poslanci Národnej rady (NR) SR v pondelok (15. 7.) pokračujú v mimoriadnej schôdzi, ktorej hlavným cieľom je opraviť nedávnu vládnu novelu Trestného zákona.

Keďže sa mimoriadna schôdza koná počas letného prázdninového obdobia, v parlamente nastal problém pri jej otváraní. Potrebných bolo minimálne 76 hlasov poslancov. Pri prvom pokuse o jej otvorenie sa však prezentovalo len 75 poslancov z radov koalície.

Opoziční poslanci sa rozhodli využiť obštrukciu a k otvoreniu schôdze svojimi hlasmi neprispeli. Na pol hodinu bol preto parlament zablokovaný.

Na poslednú chvíľu do NR SR dobehol poslanec Hlasu-SD Miroslav Čellár, ktorý zrejme prišiel priamo z letiska. Svoje meškanie na schôdzu odôvodnil tým, že mu meškal let.

Pri druhom pokuse o otvorenie mimoriadnej schôdze parlamentu tak už v pléne bola uznášaniaschopná väčšina a rokovanie mohlo pokračovať.

Otvorenie pondelkovej mimoriadnej schôdze skomplikovali nielen dovolenky, ale aj vzdanie sa mandátu dvoch poslancov koaličného Smeru-SD – Ľuboša Blahu a Erika Kaliňáka. Obaja sa vzdali mandátu, pretože odchádzajú do Európskeho parlamentu. Urobili tak však pred schôdzou, takže sa nemohli prezentovať a ich náhradníci ešte nemali zložené sľuby.

Dianie v parlamente pre Aktuálne :24 sleduje redaktorka Slovenskej televízie Nina Janešíková:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko