Na hlavný obsah

Polícia našla v Austrálii telo nezvestného dieťaťa (†12). Zabil ho krokodíl

Dieťa našli neďaleko miesta, odkiaľ sa stratilo.

Polícia našla v Austrálii telo nezvestného dieťaťa (†12). Zabil ho krokodíl
Ilustračná snímka. Foto: Unsplash

Austrálska polícia vo štvrtok (4. 7.) našla telo dvanásťročného dievčaťa, ktoré pred dvoma dňami stiahol pod vodu krokodíl, keď plávala v potoku v odľahlej oblasti na severe krajiny. Informovala o tom agentúra AP.

Telo dievčaťa sa našlo v riečnom koryte juhozápadne od mesta Darwin neďaleko miesta, kde dievča zmizlo. Policajná seržantka Erica Gibsonová potvrdila, že zranenia na tele potvrdzujú útok zvieraťa. „Našli sme ju. Bolo to naozaj hrozné a je to smutný, zničujúci výsledok nášho pátrania,“ povedala Gibsonová novinárom.

Dodala, že pokračuje snaha zviera odchytiť. Krokodíl morský, ktorý sa v oblasti vyskytuje, je teritoriálny. Preto sa pravdepodobne stále zdržiava v okolitých vodách.

Od 70. rokov 20. storočia, keď sa tieto plazy zo zákona stali chráneným druhom, ich populácia na tropickom severe krajiny prudko vzrástla.

Vzhľadom na to, že sa krokodíly morské môžu dožívať až 70 rokov a v priebehu života stále rastú, stúpa aj počet veľkých krokodílov. Môžu dorásť dĺžky až sedem metrov a teraz sa považujú za riziko vo väčšine vodných tokov Severného teritória.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet