Na hlavný obsah

Príbeh so šťastným koncom: Majiteľ našiel svojho psa po dvoch rokoch stovky kilometrov od domova

Pes sa stratil ešte v apríli roku 2022.

Majiteľ psa menom Luna našiel svojho zatúlaného štvornohého kamaráta po dvoch rokoch 1 600 kilometrov od domu. Tony Duncan žije v Marylande, Lunu našli na Floride. O príbehu informoval portál MiamiHerald.

Luna sa stratila ešte v apríli roku 2022. Luna sa zvykla potulovať sa po Duncanovom pozemku so svojím „psím bratom“ Trooperom. Jedného dňa ju však už nevedeli nájsť.

Podľa MiamiHerald ju po dvoch rokoch našli pri obchodnom dome v meste LaBelle v štáte Florida. Pracovníci zvieracej záchytky zistili, že je sučka začipovaná, vďaka čomu vedeli vyhľadať jej pôvodného majiteľa.

Útulok zavolal Duncanovi 19. júna a zistil, že muž nikdy na Floride nebol a žije v Marylande. Majiteľ však neotáľal a ešte v ten večer vyrazil. „V jeho hlase bolo určite počuť lásku a nadšenie, že jeho pes je stále nažive. A po druhé, že ju dostanú späť,“ povedal riaditeľ útulku Douglas Morgan pre MiamiHerad.

Ako sa Luna zatúlala až na Floridu, si útulok nevie vysvetliť. Predpokladá, že ju niekto vzal, keď sa zatúlala, v domnienke, že ide o tuláka. Dúfa, že tento prípad poukáže na dôležitosť čipovania domácich miláčikov, pretože bez nich by ani tento príbeh nemusel mať šťastný koniec.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet