Na hlavný obsah

Muž, ktorý strieľal na D. Trumpa, mal mať v aute i dome množstvo výbušnín, informujú americké médiá

Páchateľa na mieste činu zastrelili.

Muž, ktorý strieľal na D. Trumpa, mal mať v aute i dome množstvo výbušnín, informujú americké médiá
Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Muž, ktorý sa podľa úradov pokúsil zavraždiť amerického exprezidenta Donalda Trumpa, mal vo svojom aute výbušniny. S odvolaním sa na zdroje blízke vyšetrovaniu o tom v nedeľu (14. 7.) informujú niektoré americké médiá. Ich informácie tiež nasvedčujú tomu, že sa výbušniny našli aj v bydlisku páchateľa.

Auto 20-ročného podozrivého, ktorého na mieste činu zastrelili, podľa denníka The Wall Street Journal (WSJ) stálo neďaleko dejiska Trumpovho sobotňajšieho (13. 7.) mítingu v Pensylvánii. Podľa informácií denníka The New York Times (NYT) vo vozidle vyšetrovatelia našli „dve výbušné zariadenia“.

Za páchateľa atentátu v meste Butler polícia označila Thomasa Matthewa Crooksa z neďalekého Bethel Parku. Útočník na Trumpa pri jeho prejave strieľal zo strechy budovy za hranicou areálu, kde sa predvolebný míting konal. Po niekoľkých výstreloch ho zabili príslušníci Trumpovej ochranky, motív streľby ihneď vyšetrovatelia neoznámili.

Výbušniny alebo materiály na ich výrobu úrady našli tiež v Crooksovom bydlisku, uvádzajú neoficiálne informácie agentúry AP a ďalších médií.

Mladík podľa polície strieľal poloautomatickou puškou v štýle AR, teda typ zbrane, ktorý opakovane používajú páchatelia masových striel v USA. Vyšetrovatelia sa podľa médií domnievajú, že zbraň zakúpil otec strelca.

Mnohé oficiálne informácie o Crooksovi zatiaľ nie sú k dispozícii, jeho politické názory sú nejasné. Pred tromi rokmi prispel 15 dolárov organizácii vyberajúcej príspevky na podporu kandidátov Demokratickej strany. K voľbám sa však registroval ako stúpenec republikánov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet