Na hlavný obsah

Bratislavské letisko sa vracia do normálu. Meškanie sa dotkne siedmich odletov

Anonym nahlásil na letisku bombu.

Bratislavské letisko sa vracia do normálu. Meškanie sa dotkne siedmich odletov
Autá čakajú na ceste k letisku, ktoré stráži polícia pre nahlásenú bombu. Foto: STVR

Na bratislavskom letisku M. R. Štefánika v stredu (31. 7.) pred 9.00 h ráno e-mailom nahlásili bombu. Autority letisko evakuovali. Informáciu na sociálnej sieti potvrdila polícia.

„Na základe prijatého oznámenia o uložení výbušného nástražného systému v priestoroch Letiska M. R. Štefánika v Bratislave policajti aktuálne vykonávajú prvotné úkony, medzi ktorými je aj evakuácia osôb. Na mieste vykonávajú pyrotechnickú prehliadku. Vyšetrovaním tejto udalosti sa zaoberajú policajti druhého bratislavského okresu,“ uviedli policajti.

Odlety z bratislavského letiska na niekoľko hodín pozastavili. Ráno napríklad neodletel dopravca Corendon Airlines do tureckej Antalye. Prílety na letisko neboli obmedzené. Avšak cestujúci z prilietavajúcich letov nemohli po pristátí vystúpiť a museli čakať v lietadle.

Pred letiskovou halou čakalo vonku asi tisíc ľudí, kým ich policajti pustili dovnútra. Stalo sa tak tesne pred poludním. „Máme dobrú správu, postupne budú vybavované všetky odlety. Dotklo sa to siedmich príletov, tie neboli obmedzené, cestujúci mohli pristáť, ale nemohli opustiť lietadlá,“ priblížila hovorkyňa Letiska M. R. Štefánika Veronika Demovičová.

„V súčasnosti budú vybavované aj odlety, meškania sa týkajú asi siedmich odletov. Túto nepríjemnú situáciu sme sa snažili cestujúcim spríjemniť aspoň tak, že sme im zabezpečili pitný režim a informovali ich, pokiaľ sme mohli,“ dodala Demovičová.

Situácii na bratislavskom letisku sa v Správach venoval redaktor Erik Adamson:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny