Na hlavný obsah

Na hlavnom pojednávaní v kauze Bonaparte vypovedali Marian Kočner a Zoltán Andruskó

Pojednávanie sa konalo v neprítomnosti obžalovaných.

Na hlavnom pojednávaní v kauze Bonaparte vypovedali Marian Kočner a Zoltán Andruskó
Marian Kočner. Foto: TASR/Jakub Kotian

Na stredajšom (31. 7.) hlavnom pojednávaní s Ladislavom Bašternákom a ďalšími tromi spoluobžalovanými v daňovej kauze súvisiacej s bytovým komplexom Bonaparte vypovedali dvaja svedkovia, Marian Kočner a Zoltán Andruskó.

Pojednávanie pred senátom Mestského súdu Bratislava I sa konalo v neprítomnosti obžalovaných. Proces bude pokračovať 15. novembra. Predvolaní sú znalci.

Kočner potvrdil, že pozná troch zo štyroch obžalovaných. Uviedol, že jeden z obžalovaných, Stanislav Plutko, mu mal dlhovať peniaze. Kočnerovi mal tento obžalovaný neskôr za všetky dlhy, ktoré voči nemu mal, ručiť nehnuteľnosťou v komplexe Bonaparte.

Ďalej ozrejmil, že sa výkonom záložného práva stal vlastníkom bytu v Bonaparte s tým, že v ňom nikdy nebýval. Neskôr byt podľa jeho slov predal. Pred Kočnerom vypovedal Zoltán Andruskó.

Prokurátor podal obžalobu na Ladislava Bašternáka v kauze bytového komplexu Bonaparte v júni 2022. V prípade sú obžalované spolu štyri osoby zo zločinu neodvedenia dane a poistného.

Prípad sa týka podozrení z neoprávneného uplatnenia nároku na nadmerný odpočet DPH. Daňový úrad si uplatňuje nárok na náhradu škody vo výške viac ako 913-tisíc eur.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko