Na hlavný obsah

Na letisku pri Trnave spadol vetroň, hlásia zranených

Vetroň spadol pri pristávaní.

Na letisku pri Trnave spadol vetroň, hlásia zranených
Záchranné zložky zasahujú pri páde vetroňa. Foto: Facebook/Hasičský a záchranný zbor

Pri páde vetroňa na letisku v Boleráze v okrese Trnava sa v utorok (23. 7.) dopoludnia zranili dvaja ľudia. Na miesto vyslali dve pozemné ambulancie a dva záchranárske vrtuľníky. Uviedol to zástupca hovorcu Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR Richard Bolješik.

„Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby vyslalo krátko po 11.00 h dve pozemné ambulancie rýchlej zdravotnej pomoci a dve vrtuľníkové záchranné zdravotné služby na letisko do Bolerázu v Trnavskom kraji k pádu vetroňa. Vrtuľníky momentálne transportujú do nemocníc jednu ženu a jedného muža,“ potvrdil zástupca s tým, že zásah stále prebieha.

Po páde vetroňa z asi siedmich metrov boli obe zranené osoby pri príchode záchranárov pri vedomí.

„Vrtuľníky transportovali 26-ročnú ženu so zlomeninou krčnej chrbtice do Univerzitnej nemocnice Bratislava na Kramáre a 30-ročného muža so zlomeninou driekovej chrbtice a panvy do Fakultnej nemocnice v Nitre,“ uviedlo OS ZZS.

Polícia na sociálnej sieti informovala, že posádka lietadla bola podrobená dychovým skúškam, ktoré prítomnosť alkoholu nepotvrdili. „Policajti na mieste vykonali prvotné úkony a vo veci začali trestné pre prečin ublíženia na zdraví z nedbanlivosti,“ spresnila.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny