Na hlavný obsah

Na odstúpenie Bidena z volieb reaguje aj Hollywood: Mnohí mu vzdávajú hold, iní sa zamýšľajú nad budúcnosťou

Biden vyjadril podporu viceprezidentke Kamale Harrisovej.

Na odstúpenie Bidena z volieb reaguje aj Hollywood: Mnohí mu vzdávajú hold, iní sa zamýšľajú nad budúcnosťou
Na snímke americký prezident Joe Biden. Foto: TASR/AP

Na nedeľné (21. 7.) oznámenie Joea Bidena, že vzdáva svoju kandidatúru v tohtoročných prezidentských voľbách, reagujú aj hollywoodske hviezdy. Cher pochybuje, že sa demokratom bez neho podarí v novembri vyhrať, a Barbra Streisandová na sieti X ocenila, že súčasný šéf Bieleho domu podporuje demokraciu. Kým mnohí vzdávali hold Bidenovmu prezidentstvu, iní sa zamýšľali nad budúcnosťou.

Cher na X uviedla, že je „zmučená“, pretože neverí, že by demokrati mohli bez Bidena v prezidentských voľbách uspieť.

„Mali by sme mu byť vďační za to, že podporuje našu demokraciu,“ napísala podporovateľka demokratov Streisandová.

„Joe Biden má na svojom konte úspechy, ktorým sa žiadny prezident v našom živote nevyrovnal. Po štyroch rokoch klamstiev, zločinov, škandálov a chaosu vrátil úradu čestnosť, dôstojnosť a integritu. Ďakujeme vám za vašu službu, pán prezident. Teraz je našou povinnosťou ako vlasteneckých Američanov zvoliť demokrata, ktorý bude ctiť váš odkaz a pokračovať v ňom,“ napísal herec Mark Hamill.

V posledných týždňoch začalo niekoľko zvučných hollywoodskych mien vyzývať Bidena na odstúpenie z volebného súboja. George Clooney ktorý zorganizoval rekordnú zbierku na prezidentovo znovuzvolenie, ho o niekoľko týždňov neskôr v článku v New York Times vyzval, aby už nekandidoval.

„Joe Biden podporil Kamalu Harrisovú v boji o demokratickú nomináciu po tom, ako ukončil snahu o svoje znovuzvolenie. Žijeme v divokom svete, kamarát,“ napísal na X herec Russel Brand, ktorý nedávno povedal, že voliči by mali pred Bidenom dať prednosť Trumpovi.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet