Na hlavný obsah

Na Zemplínskej Šírave bola veľká policajná akcia. Koľko hriešnikov odhalila?

Každý vodič sa musel podrobiť dychovej skúške.

Na Zemplínskej Šírave bola veľká policajná akcia. Koľko hriešnikov odhalila?
Ilustračná snímka. Foto: STVR

Na Zemplínskej Šírave bola veľká policajná akcia. Polícia uzatvorila vstupy a kontrolovala vodičov áut, motorkárov, ale aj cyklistov. Každý vodič sa musel podrobiť dychovej skúške. V Košickom kraji polícia zaznamenala od začiatku tohto roka už takmer 460 šoférov, ktorí jazdili pod vplyvom alkoholu.

Policajná akcia začala o 7.00 hodine. Do poludnia sa podrobilo dychovej skúške 3 100 vodičov. „Dychová skúška bola pozitívna u 10 vodičov a dvoch cyklistov. Traja vodiči vozidiel mali v dychu hodnotu vyššiu ako jedno promile a sedem vodičov nafúkalo do jedného promile,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach Jana Mesárová.

Policajnej akcii na Zemplínskej Šírave sa v Správach venovala redaktorka Lucia Benetínová:

Vodiči, ktorí nafúkali, prišli o vodičský preukaz. Tí, ktorí nafúkali nad jedno promile, skončili v policajnej cele.

„Tieto akcie robíme od začiatku roka a ľudia nám dávajú palec hore za to, že to robíme lebo vidia sami, koľko ľudí chodí opitých,“ priblížil riaditeľ Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach Štefan Mulik.

Polícia okrem pozitívnej dychovej skúšky zaznamenala aj iné priestupky. „Dvadsaťdeväť vodičov malo ,,ťažkú nohu na plyne“ a prekročilo maximálnu povolenú rýchlosť. Deviati neboli pripútaní bezpečnostným pásom a v šiestich prípadoch mali vozidlá nevyhovujúci technický stav,“ dodala Mesárová.

V takýchto preventívnych kontrolách plánuje polícia pokračovať aj naďalej.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny