Na hlavný obsah

Najrušnejší bratislavský most opravujú: Dopravné obmedzenia pocítia vodiči v jednom smere

Spoj medzi diaľnicou a mostom bol starý skoro štyri desaťročia.

Najrušnejší bratislavský most opravujú: Dopravné obmedzenia pocítia vodiči v jednom smere
Práce na Prístavnom moste v Bratislave. Foto: RTVS

Najrušnejší bratislavský most opravujú. Národná diaľničná spoločnosť (NDS) obmedzila dopravu na Prístavnom moste pre výmenu mostného záveru. Pocítia to najmä vodiči v smere do Petržalky a na hranice s Maďarskom a Rakúskom.

Po Prístavnom moste denne chodia tisíce áut. Aj preto bola výmena mostného záveru podľa NDS nutná. Veľkú časť dopravy tvoria kamióny, ktoré most poškodzujú ešte viac. Navyše bol spoj medzi diaľnicou a Prístavným mostom starý takmer štyri desaťročia.

„Pôvodný mostný záver z roku 1988 bol technicky mechanický. Dnes už aj vzhľadom na opotrebovanie nespĺňa technické normy. Nainštaluje sa gumeno-kovový mostný záver, ktorý bude mať prirodzene nižšiu hlučnosť,“ vysvetlil hovorca NDS Tomáš Ferenčák.

Oprava mostného záveru bude trvať 48 dní. Cestári opravia časť v smere do Petržalky. V smere na Trnavu sa bude jazdiť bez zmien.

Oprave Prístavného mostu sa v Správach RTVS venoval redaktor Boris Novotňák:

Vodiči by mali spozornieť

Podľa diaľničiarov bude oprava stáť približne 180-tisíc eur. Počas toho dopravu zúžia na jeden pruh. Vodiči by mali spozornieť, pretože sa namieste môžu tvoriť kolóny.

„V kolóne sa správame tak, že zavčasu brzdíme, nechávame si bezpečný odstup, aby sa tam mohol zaradiť hocikto z vedľajšieho jazdného pruhu. Je pravda, že takto spomalíme svoju jazdu, ale zároveň ju urobíme oveľa bezpečnejšou,“ priblížil dopravný analytik Jozef Drahovský.

„Naši kolegovia, ktorí opravujú most, je to pre ich väčšie bezpečie a vyšší komfort. A je veľmi dôležité, aby vodiči počas týchto prác brali ohľad na našich kolegov, resp. pracovníkov zhotoviteľa,“ dodal Ferenčák.

Tým, ktorí by sa úseku najradšej vyhli, cestári radia, aby použili výjazd na Komárno, prípadne obchvat mesta po R7 a D4.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny