Na hlavný obsah

Neďaleko Moskvy sa zrútilo lietadlo, skúšobný let po oprave neprežila celá posádka

Stroj sa zrútil pri skúšobnom lete po oprave.

Neďaleko Moskvy sa zrútilo lietadlo, skúšobný let po oprave neprežila celá posádka
Lietadlo ruskej výroby Suchoj Superjet 100. Foto: Profimedia

V ruskej Moskovskej oblasti sa v piatok (12. 7.) zrútil dopravné lietadlo Suchoj Superjet 100. Na jeho palube boli traja členovia posádky, ktorí podľa predbežných informácií zahynuli.

S odvolaním sa na ruské úrady to uviedla štátna agentúra TASS. Podľa jej informácií v lietadle neboli pasažieri, stroj sa zrútil do zalesnenej oblasti pri skúšobnom lete po plánovanej oprave.

„Podľa predbežných informácií dnes lietadlo Suchoj SuperJet 100 letelo po oprave z fabriky a mierilo na (moskovské) letisko Vnukovo,“ uviedlo tlačové oddelenie regionálnej kancelárie vyšetrovacieho výboru. Lietadlo sa však podľa neho zrútilo pri obci Apraksino, ktorá leží neďaleko mesta Kolomna v Moskovskej oblasti.

Stroj podľa informácií agentúry TASS letel asi hodinu, kým sa zrútil do zalesnenej oblasti a začal horieť. „Na palube boli traja ľudia, podľa predbežných informácií zomreli,“ uviedlo ministerstvo pre mimoriadne situácie. Podľa niektorých ďalších zdrojov tvorila posádku trojica pilotov. Na zemi zrejme žiadne obete nie sú.

Príčiny havárie zatiaľ neozrejmili. Na vine by podľa ruských úradov mohla byť porucha jedného z motorov. „Dôvod je s najväčšou pravdepodobnosťou technický,“ cituje TASS operačné služby.

Havarované lietadlo patrí spoločnosti Gazpromavia, ktorá je súčasťou plynárenského gigantu Gazprom, nad ktorým má kontrolu štát. Suchoj Superjet 100 je ruské dvojmotorové prúdové dopravné lietadlo, ktoré zvyčajne pojme necelú stovku cestujúcich.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet