Na hlavný obsah

Nitriansky taxikár jazdil pod vplyvom drog, drogy v aute aj prevážal

Policajti muža obmedzili na osobnej slobode.

Nitriansky taxikár jazdil pod vplyvom drog, drogy v aute aj prevážal
Ilustračná snímka. Foto: TASR/Martin Baumann

Nitrianski policajti počas nočnej služby zadržali taxikára, ktorý šoféroval pod vplyvom drog. Ako informovala polícia, drogy sa našli aj v jeho aute. Škodu Fabia, ktorá slúžila ako taxík, spozorovala hliadka na Dolnočermánskej ulici v Nitre.

„Policajti mali poznatok, že osoba, ktorá toto auto šoféruje, je užívateľom drog a drogy u seba aj prechováva, preto ho zastavili. Kontrolou bolo zistené, že ide o 37-ročného muža. Keď ho policajti vyzvali, aby preukázal povinnú výbavu motorového vozidla, začal sa správať nervózne a roztržite,“ uviedla polícia.

Pri vystupovaní z auta policajti vo dverách spozorovali fajku na aplikáciu drog. Vodič uviedol, že je jeho a má ju na fajčenie pervitínu. Priznal sa, že pred jazdou pervitín aj užil a pri sebe má jednu zatavenú striekačku a jedno plastové vrecúško s obsahom neznámej kryštalickej látky.

„Policajti muža obmedzili na osobnej slobode a boli s ním vykonávané ďalšie procesné úkony. Presunuli sa s ním do Fakultnej nemocnice v Nitre na odber biologického materiálu. Toxikologickým vyšetrením bolo zistené, že v organizme vodiča sa nachádzajú omamné a psychotropné látky, a to amfetamín, metamfetamín a benzodiazepíny,“ konštatovala polícia.

Ako doplnila, s taxikárom bola spísaná správa o výsledku objasňovania priestupku. Zadržali mu vodičský preukaz a ďalšia jazda mu bola zakázaná. „Zároveň bude čeliť trestnému stíhaniu pre drogovú trestnú činnosť,“ doplnila polícia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny