Na hlavný obsah

Obhajca titulu Alcaraz je vo finále Wimbledonu, Rusa Medvedeva zdolal v štyroch setoch

Vo finále sa stretne s lepším z dvojice Djokovič - Musetti.

Obhajca titulu Alcaraz je vo finále Wimbledonu, Rusa Medvedeva zdolal v štyroch setoch
Španielsky tenista Carlos Alcaraz. Foto: TASR/AP

Španielsky tenista Carlos Alcaraz sa stal prvým finalistom mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone.

Tretí nasadený hráč triumfoval v piatkovom semifinále nad Rusom Daniilom Medvedevom v štyroch setoch 6:7 (1), 6:3, 6:4, 6:4.

V súboji o titul sa stretne s víťazom súboja medzi Talianom Lorenzom Musettim a Srbom Novakom Djokovičom.

Alcaraz sa pokúsi o zisk štvrtého grandslamového titulu. Okrem vlaňajšieho prvenstva vo Wimbledone má v zbierke aj tohtoročný triumf na Australian Open a titul z US Open 2022.

Vyrovnaný priebeh zápasu

Prvý set priniesol až štyri brejky, po dva na každej strane a dospel do tajbrejku. Ten bol v réžii piateho nasadeného Rusa, ktorý viedol 5:1 a napokon v ňom triumfoval 7:1. Alcaraz spravil v prvom sete 15 nevynútených chýb, no v druhom sa v tomto ukazovateli zlepšil na osem a súpera nepustil ani k jednému brejkbalu.

Medvedevovi vzal podanie vo štvrtom geme (3:1) a do konca druhého setu si už obaja podržali servis (6:3). Obdobný priebeh mal aj tretí set. Alcaraz brejkol súpera v treťom geme, po čistej hre na vlastnom podaní zvýšil na 3:1 a doviedol ho do víťazného konca.

Štvrtý set sa začal dvomi vyrovnanými hrami, ktoré sa skončili brejkami. Alcaraz vzal Medvedevovi podanie za stavu 3:3 a v zostávajúcich dvoch gemoch si postrážil svoje. V desiatom geme premenil hneď svoj prvý mečbal. Triumfom upravil vzájomnú bilanciu s Medvedevom na päť víťazstiev a dve prehry.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport