Na hlavný obsah

Od októbra zomrelo v Pásme Gazy už takmer 40-tisíc ľudí, zranených je takmer 100-tisíc. Oznámili to úrady kontrolované Hamasom

Údaj je o 64 ľudí vyšší ako sobotňajšia bilancia.

Od októbra zomrelo v Pásme Gazy už takmer 40-tisíc ľudí, zranených je takmer 100-tisíc. Oznámili to úrady kontrolované Hamasom
V Gaze zažívajú ľudia vojnové peklo. Foto: TASR/AP

V súvislosti s bojom v Pásme Gazy zomrelo od októbra 38.983 Palestínčanov. Uviedli to podľa agentúr úrady kontrolované teroristickou organizáciou Hamas. Údaj je o 64 ľudí vyšší ako sobotňajšia (20. 7.) bilancia. Zranených je 89.727 Palestínčanov.

Izraelská armáda v nedeľu dopoludnia oznámila, že v uplynulých hodinách vykonávala operácie na juhu Pásma Gazy, v meste Rafah a okolí. Tvrdí, že tam zničila odpaľovacie zariadenia, ktoré boli pripravené na použitie, či tunely a šachty. Tie používajú členovia Hamasu na útoky, na pašovanie tovaru a zbraní či ako skrýš. Armáda tiež vykonala útoky v centrálnej časti Pásma Gazy, píše server The Times of Israel.

Počas víkendu palestínske úrady a ďalšie zdroje informovali o izraelských úderoch, počas ktorých zomrelo najmenej 37 ľudí, píše agentúra AFP. Niekoľko úderov bolo hlásených z tábora Nusajrát v strede Pásma Gazy.

Boje v Pásme Gazy sa začali po teroristickom útoku zo 7. októbra, keď Hamas a jeho spojenci zaútočili na izraelské územie v okolí Pásma Gazy. Podľa izraelských úradov pri útoku zomrelo približne 1200 ľudí a ďalších 250 bolo unesených.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet