Na hlavný obsah

Konečne nemusím chodiť na tréningy, komentoval J. Tužinský svoj neúspech v kvalifikácii na OH v Paríži

Na postup mu chýbalo šesť bodov.

Konečne nemusím chodiť na tréningy, komentoval J. Tužinský svoj neúspech v kvalifikácii na OH v Paríži
Na snímke slovenský reprezentant Juraj Tužinský počas OH 2024 v Paríži. Foto: SITA/AP

Slovenský reprezentant v športovej streľbe Juraj Tužinský nepostúpil do finále vzduchovej pištole na olympijských hrách vo Francúzsku. V sobotňajšej (27. 7.) kvalifikácii v Chateauroux obsadil 25. miesto s nástrelom 571 bodov. Na postup mu chýbalo šesť bodov.

Tužinský neodštartoval najlepšie a po úvodnom zo šiestich kôl mal na konte 94 bodov, čo ho radilo do tretej desiatky. Úvod zvládol najlepšie Srb Damir Mikec, obhajca striebra z Tokia mal nástrel 99 b.

Slovenský reprezentant zvládol druhé kolo lepšie s 97 b, v ďalších dvoch však získal len 94 a 92 bodov a postup sa mu výrazne vzdialil. V posledných dvoch kolách si pripísal zhodne 97 b, čo mu dokopy prinieslo 571 bodov a stačilo mu to len na 25. priečku.

Pozrite si rozhovor s Jurajom Tužinským priamo z dejiska OH:

Kvalifikáciu vyhral s nástrelom 584 b Mikec, posledný ôsmy postupujúci Robert Walter z Nemecka mal 577 b. Štartovalo 33 strelcov.

Tužinský sa predstavil už na svojej štvrtej olympiáde, v minulosti sa zúčastnil aj na hrách v Londýne 2012, Riu de Janeiro 2016 a Tokiu 2020. Najlepší výsledok dosiahol v Brazílii, kde sa prebojoval do finále a tesne mu ušla medaila, keď skončil na štvrtom mieste o dve desatiny bodu. Pred troma rokmi v Tokiu obsadil v kvalifikácii 27. priečku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport